Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2019. Március 23. 14:13, szombat | Belföld
Forrás: mti

Zarándokvonat indul Ferenc pápa csíksomlyói látogatására

Zarándokvonat indul Ferenc pápa csíksomlyói látogatására

Zarándokvonatot indít a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYSEV) Zrt. május 31-én Sopronból Ferenc pápa csíksomlyói szentmiséjére - közölte a soproni székhelyű vasúttársaság az MTI-vel.

A közlemény szerint a vasúttársaság elsősorban a Nyugat-Dunántúlról várja az érdeklődőket, de az ország több pontján és a fővárosban is lehet csatlakozni a különvonathoz.

A zarándokvonat Fertőszentmiklóson, Kapuváron, Csornán, Győrben, Tatabányán, Budapest-Kelenföldön, Szolnokon és Püspökladányban áll meg.

A vonat május 31-én, reggel 9 óra 38 perckor indul, s június 1-jén hajnalban érkezik Csíkszeredába. A leszállást követően az utasok együtt zarándokolnak a hegynyeregbe, a Ferenc pápa által celebrált szentmise helyszínére.

A zarándokvonat aznap este hat órakor indul vissza Magyarországra, s másnap délelőtt fél tízkor érkezik Sopronba.

A jegy árának meghatározásakor a vasúttársaság szociális szempontokat is figyelembe vett, a zarándokvonatot nonprofit módon közlekedtetik - hangsúlyozza a közlemény.

Jegyek a vasúttársaság honlapján, valamint a GYSEV és a MÁV-Start Zrt. belföldi személypénztáraiban válthatók.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 15:45, hétfő | Belföld

Többnemzeti hadgyakorlatot tartanak Pápán

A gyorsaságot és a bevethetőséget demonstrálja a Pápa Bázisrepülőtéren tartott Swift Response 2024 többnemzeti hadgyakorlat

2024. Május 13. 15:43, hétfő | Belföld

Pénzbüntetésre ítélték Czeglédy Csabát az ördög ügyvédje-perben

Hatszázezer forintos pénzbüntetéssel sújtotta Czeglédy Csaba ügyvédet, szombathelyi önkormányzati képviselőt az úgynevezett ördög ügyvédje-perben.

2024. Május 13. 15:40, hétfő | Belföld

Gyopáros Alpár: pályázni lehet falusi utcák, járdák, hidak, kerékpárutak felújítására

Önkormányzati tulajdonban lévő utcák, járdák, hidak és kerékpárutak felújítására pályázhatnak az ötezer lakosúnál kisebb települések a Magyar falu programban

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Belföld

Naposan indul a hét, majd megnő a záporok, zivatarok esélye

Napos idő várható gomolyfelhőkkel a hét első felében, 19-25 Celsius-fokos csúcshőmérsékletekkel, majd megnő a záporok, zivatarok esélye - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.