Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2023. Január 25. 10:18, szerda | Belföld
Forrás: Rendőrség

Visszakapta a pénzét az átvert nyugdíjas

Visszakapta a pénzét az átvert nyugdíjas

Mindkét fél arcára mosolyt varázsolt az a rendőri intézkedéssorozat, amelynek végén egy becsapott nyugdíjas visszakaphatta a pénzét, 1 millió forintot.

Kétségbeesett asszony fordult 2023. január 20-án a szigetszentmiklósi rendőrökhöz: aznap délután átverték és kicsaltak tőle 1 millió forintot. Miközben elmesélte viszontagságait, a nyomozók már neki is láttak a pénz visszaszerzésének - írja közösségi oldalán a rendőrség.

A 77 éves nőt kora délután hívta telefonon egy férfi, aki közölte, egyik rokona balesetet okozott. Addig csűrte-csavarta a szavakat, amíg kiszedte belőle, unokaöccséről van szó, majd átadta a készüléket a már unokaöccsként bemutatkozó társának. Az ál-rokon sírva felvázolta reménytelen helyzetét; balesetet okozott, ő is megsérült, kitört két foga, megrepedtek a hangszálai, lehet, hogy a hangját is elveszíti. Miután kellő aggodalmat és együttérzést váltottak ki az asszonyból, a másik férfi elmondta a „peren kívüli megegyezés” feltételét: fizetnie kell 1,2 millió forintot, vagy a rokon börtönbe kerül. A nő megijedt, és felajánlotta félretett megtakarítását. Megkapta az instrukciókat, hol, kinek kell átutalnia, taxival menjen, és nem beszélhet senkivel.

Az idős elautózott a célállomásra és elutalta spórolt pénzét „Thomas Tadeus Zaton” számára az Egyesült Királyságba.

A hívó a hazafelé úton is folyamatosan vonalban volt és vissza-visszakérdezve érdeklődött, betartotta-e a szabályokat, megjött-e a taxi, úton van-e… Az asszonynak egy idő után gyanússá vált, ám kérdésére, hogy ez átverés-e, felháborodottan jött a válasz: „Hogy képzeli?” A vonalat csak akkor bontotta a férfi, amikor az asszony hazaért. A gyanakvás azonban nem múlt el, ezért a nő felhívta unokaöccsét, aki megnyugtatta, semmi baja, vidéki barátainál időzik. Eztán hívta a 112-t és feljelentést tett.

A szigetszentmiklósi rendőrök reakcióideje bizonyítja, ha időben érkezik a jelzés egy becsapott károsulttól, a vagyon visszaszerzése nagy eséllyel borítékolható. Ahogyan történt ez most is. Meg tudták akasztani a pénz útját és vissza tudták fordítani az áldozathoz.

A 77 éves asszony visszakaphatta megtakarítását, ahová persze a rendőrök is elkísérték - nem hagyhatták, hogy a nyugdíjas ennyi pénzzel járkáljon, és arra is rávették, tartsa azt biztonságos helyen, leginkább egy bankban. Az ideiglenes testőröknek is beillő nyomozók hálából ölelést és puszit kaptak.

A rendőrök munkája nem ért véget, az egyelőre ismeretlen tettesek azonosításával, felkutatásával és elfogásával akad még tennivaló, a nyomozás csalás bűntettének gyanúja miatt folyik.

Az unokázós csalások megelőzése érdekében indult útjára évekkel ezelőtt a „Bontsa a vonalat” kampány.

Fotó: Rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni