Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Augusztus 12. 18:12, hétfő | Belföld
Forrás: MNO

Viharos széllel jön a kedd

Viharos széllel jön a kedd

Viharos szél, zápor, zivatar – ez vár ránk kedden. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 11, 17 fok között valószínű, de északkeleten helyenként hűvösebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden többnyire 27, 33 fok között alakul.

Kedd hajnalban északnyugaton, majd délután már másutt is többször erősen megnövekszik a felhőzet, és főként északnyugaton, északon zápor, néhol zivatar is kialakulhat. Reggelig többnyire mérsékelt marad a légmozgás, kedden napközben megerősödik, nyugaton néhol, valamint zivatar környezetében viharossá fokozódik az északnyugatira forduló szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 11, 17 fok között valószínű, de északkeleten helyenként hűvösebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden többnyire 27, 33 fok között alakul.

Újabb hidegfront jön, de nem hoz enyhülést
Fotó: OMSZ

Szórványos eső, záporeső

Kontinensünk északi részén egy hatalmas méretű ciklon helyezkedik el, emiatt ott, valamint a hozzá tartozó frontok mentén gyakran erősen felhős az ég, és szórványosan esik az eső, záporeső. Ugyanakkor szárazföldünk középső és déli vidékének időjárását anticiklon határozza meg. A magasnyomás területén a leszálló légmozgásoknak köszönhetően általában kevés a felhő, sokat süt a nap, csapadékról nem érkezett jelentés. A legmagasabb nappali hőmérséklet Európa északi tájain általában 16, 25 fok között alakul. Ennél jóval melegebb van délen, délkeleten, ahol a délutáni órákra többnyire 28 és 35 fok közé melegszik fel a levegő, sőt a Pireneusi-félszigeten 38, 41 fokot is mérnek. Kedd estig a Kárpát-medence fölé eleinte száraz, meleg, majd nedvesebb, hűvösebb levegő érkezik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben