Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Augusztus 23. 10:12, szerda | Helyi
Forrás: PROGRAMTURIZMUS.HU

Velencei-tavi Nemzetközi Hőlégballon Karnevál - 2017 Agárd

Velencei-tavi Nemzetközi Hőlégballon Karnevál - 2017 Agárd

A Székesfehérváron kezdődő és az Agárdi Parkerdőben folytatódó többnapos fesztivál pompás légi látványosságait a földön és a magasban egyaránt színes programok kísérik.

A Velencei-tó partján kirakodóvásár, gyermekműsorok, színpadi programok, sörsátor, szimulátorok, honvédségi és rendőrségi bemutatók, autó és motorkerékpár kiállítás, utcabál színesítik a felszálló ballonok parádéját.

  • Helikopteren te is utánuk repülhetsz!

Idén 25. alkalommal kerül megrendezésre a Velencei-tavi Nemzetközi Hőlégballon Karnevál. 1992 szeptemberben rendezték először hőlégballon versenyt a Velencei-tónál illetve a velencei légtérben, és Székesfehérvár fölött. Azóta közel 400 magyar, és külföldi ballonos csapat fordult meg a tónál, és nézte felülről, vagy látogatta meg Székesfehérvárt. Idén is lesznek a magyarok mellett lengyel, osztrák, német és erdélyi csapatok is.

A székesfehérvári és a tó környéki lakosok is érdeklődéssel várják a rendezvényt. A több mint száz felszállást, (felszállásonként 10-15 ballon) nagy érdeklődés övezi. A ballonosok szeretnek ide jönni, mert a Velencei-tó környéke páratlanul szép és változatos a ballonrepülés szempontjából (is).

  • Székesfehérvár városa az elmúlt évhez hasonlóan, idén is mintegy házigazdaként társul az eddigi szervezőhöz, Gárdonyhoz.

A megnyitó ünnepséget Székesfehérváron tartják csütörtökön, a tervek szerint másnap, pénteken két alkalommal is Székesfehérvár felett is repülnek ballonosok.

Szombaton az Agárdi Parkerdőből lesznek a felszállások, ahol egész napos, gazdag szórakoztató program várja az odalátogatókat. Lesz kirakodó vásár, honvédségi és rendőrségi bemutató, autó és motorkerékpár kiállítás, szimulátorok, ejtőernyős ugrások, helikopter show. A helikopterekkel sétarepülést tehetnek, akik kíváncsiak a Velencei tóra madártávlatból.

A gyerekeknek számára ballonnal függeszkedés, ami azt jelenti, hogy a kicsik is kipróbálhatják milyen érzés a Földről pár méterre eltávolodni kötéllel rögzített ballonnal.

Sötétedés után kivilágított ballonokkal, a Night Glowing Show zenéjére fáklyázás lesz, majd utcabál zárja a napot.

A szervezők nagy szeretettel várnak minden érdeklődőt!

PROGRAMOK:

Augusztus 31.
18:00 - Ünnepélyes megnyitó az Alba Pláza előtti téren

Szeptember 1.
6:30-7:30 - ballonfelszállások Székesfehérvárról
17:30-18:00 - ballonfelszállások Székesfehérvárról

Szeptember 2.
6:30-7:30 - ballonfelszállások az agárdi Parkerdő területéről
17:30-18:00 - ballonfelszállások az agárdi Parkerdő területéről

Szeptember 3.
6:30-7:30 - ballonfelszállások az agárdi Parkerdő területéről

Egész napos programok az agárdi Parkerdőben: gyerekműsor, sörsátor, kirakodóvásár, színpadi műsor, helikopteres utas repültetés, autó- motor kiállítás.


TÉRKÉP:

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.