Városlista
2021. február 25, csütörtök - Géza

Hírek

2018. Január 18. 10:40, csütörtök | Helyi
Forrás: erdmost.hu

ÚTJAVÍTÁSOK, ÚTÉPÍTÉSEK INDULNAK HAMAROSAN

ÚTJAVÍTÁSOK, ÚTÉPÍTÉSEK INDULNAK HAMAROSAN

Idén már február végétől megkezdődhet a földes mellékutcák javítása, mivel a szilárd burkolattal nem rendelkező utakat nagyon megviselte a csapadékos, hideg időjárás.

A javítások mellett az építkezésekre is fókuszál a város: több aszfaltút is megújul az idén, és folytatódik a vízelvezetési program is. 2018-ban megkezdődik a csomópontok tervezése is.

Mint T. Mészáros András polgármester szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, tavaly újjáépítették az Ürmös utcát (a Tárnoki és a Vincellér utca között), idén pedig a folytatása, azaz a Csaba utca épül meg, egészen a Diósdi útig.

Érd nyugati területén újjáépítik a Folyondár utca egy szakaszát, a Törökbálinti út és Alsóerdősor utca közt, és új aszfaltot kap az Alsóerdősor utca (az Eperfa és a Folyondár utcák között). Folytatódik a már megkezdett csapadékvíz-elvezetési program is.

A város keleti felén idén megkezdődnek a munkálatok a Szent István–Lőcsei–Szovátai úton: a csapadékvíz-elvezetést mindenütt megoldják, és újraaszfaltozzák a Szenti István és Szovátai utakat. Várhatóan ez a projekt is befejeződik még az idén.

A kivitelezési munkák mellett megkezdődik több városi csomópont, illetve út tervezése is.

Az aszfaltutak mellett kiemelt figyelmet fordítanak a földutakra: a téli esőtől, hótól, fagytól leromlott mellékutcák javítását idén már február végén megkezdi a város – jelentette be T. Mészáros András.

Mészáros Mihálytól, az ÉKFI vezetőjétől megtudtuk: munkatársaik az idő enyhülésével elvégzik a felmérést, hogy mely utcák szorulnak nagyobb javításra, és hol elég csupán a lyukakat betömni. A bejelentések rendszeresen érkeznek a lakosságtól, és ahol szükséges, már most beavatkoznak. Az aszfaltutakat pedig folyamatosan javítják a télen – hidegaszfaltos technológiával –, de a munkálatok jelentős része tavasszal várható, hiszen az idő melegedésével jönnek elő a törések, repedések a szilárd burkolaton.

Jelenleg az ÉKFI-nél nem az útjavításon, hanem a síkosságmentesítésen van a fő hangsúly: az elmúlt napokban sok helyről jeleztek jegesedést, és bár a földes mellékutcákat nem sózhatják úgy, mint a főutakat, a lejtős részeken segítenek a lakóknak a síkosságmentesítésben.

erdmost.hu

Ezek érdekelhetnek még

2021. Február 25. 17:08, csütörtök | Belföld

Tényleges életfogytiglani büntetést indítványoz az ügyészség az Iszlám Állam katonája ellen

Tényleges életfogytiglani büntetést indítványoz az elsőfokú ítélet elleni fellebbezésében az ügyészség Hassan F. szír férfi, az Iszlám Állam egykori katonája ellen - közölte a fellebbviteli főügyész csütörtökön.

2021. Február 25. 15:08, csütörtök | Külföld

Terjed a járvány a cseh kisiskolások között is

Egyre inkább terjed a koronavírus-járvány a csehországi tanulók körében is - közölte Ladislav Dusek, a cseh Egészségügyi Információk és Statisztikák Hivatalának (ÚZIS) igazgatója.

2021. Február 25. 14:04, csütörtök | Belföld

Emberkereskedelem és kényszermunka miatt fogtak el egy férfit

Több ember sérelmére elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 26 éves zámolyi férfival szemben a rendőrség,

2021. Február 25. 13:03, csütörtök | Életmód

Az északi-sarkvidéki jégveszteség miatt jóval nagyobb energiára van szükségük az állatoknak

Az északi-sarkvidéki jégveszteség miatt jóval nagyobb energiára van szükségük az ott élő állatoknak, például a jegesmedvéknek és narváloknak a helyváltoztatáshoz és táplálékszerzéshez - állapították meg amerikai kutatók.