Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Január 18. 10:40, csütörtök | Helyi
Forrás: erdmost.hu

ÚTJAVÍTÁSOK, ÚTÉPÍTÉSEK INDULNAK HAMAROSAN

ÚTJAVÍTÁSOK, ÚTÉPÍTÉSEK INDULNAK HAMAROSAN

Idén már február végétől megkezdődhet a földes mellékutcák javítása, mivel a szilárd burkolattal nem rendelkező utakat nagyon megviselte a csapadékos, hideg időjárás.

A javítások mellett az építkezésekre is fókuszál a város: több aszfaltút is megújul az idén, és folytatódik a vízelvezetési program is. 2018-ban megkezdődik a csomópontok tervezése is.

Mint T. Mészáros András polgármester szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, tavaly újjáépítették az Ürmös utcát (a Tárnoki és a Vincellér utca között), idén pedig a folytatása, azaz a Csaba utca épül meg, egészen a Diósdi útig.

Érd nyugati területén újjáépítik a Folyondár utca egy szakaszát, a Törökbálinti út és Alsóerdősor utca közt, és új aszfaltot kap az Alsóerdősor utca (az Eperfa és a Folyondár utcák között). Folytatódik a már megkezdett csapadékvíz-elvezetési program is.

A város keleti felén idén megkezdődnek a munkálatok a Szent István–Lőcsei–Szovátai úton: a csapadékvíz-elvezetést mindenütt megoldják, és újraaszfaltozzák a Szenti István és Szovátai utakat. Várhatóan ez a projekt is befejeződik még az idén.

A kivitelezési munkák mellett megkezdődik több városi csomópont, illetve út tervezése is.

Az aszfaltutak mellett kiemelt figyelmet fordítanak a földutakra: a téli esőtől, hótól, fagytól leromlott mellékutcák javítását idén már február végén megkezdi a város – jelentette be T. Mészáros András.

Mészáros Mihálytól, az ÉKFI vezetőjétől megtudtuk: munkatársaik az idő enyhülésével elvégzik a felmérést, hogy mely utcák szorulnak nagyobb javításra, és hol elég csupán a lyukakat betömni. A bejelentések rendszeresen érkeznek a lakosságtól, és ahol szükséges, már most beavatkoznak. Az aszfaltutakat pedig folyamatosan javítják a télen – hidegaszfaltos technológiával –, de a munkálatok jelentős része tavasszal várható, hiszen az idő melegedésével jönnek elő a törések, repedések a szilárd burkolaton.

Jelenleg az ÉKFI-nél nem az útjavításon, hanem a síkosságmentesítésen van a fő hangsúly: az elmúlt napokban sok helyről jeleztek jegesedést, és bár a földes mellékutcákat nem sózhatják úgy, mint a főutakat, a lejtős részeken segítenek a lakóknak a síkosságmentesítésben.

erdmost.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.