Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2016. Augusztus 08. 09:07, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Törvény védheti Magyarországot az uniós betelepítési kvótától

Törvény védheti Magyarországot az uniós betelepítési kvótától

Ha a kvótareferendum érvényes lesz és a nemek győznek, úgy törvény akadályozza majd meg, hogy az unió olyanokat erőszakoljon Magyarországra, akiket hazánk nem akar befogadni. A jogszabály legalább három évig életben lesz

– mondta a Magyar Idők 2016. augusztus 8-i, hétfői számában megjelent interjúban Völner Pál.

Az igazságügyi tárca parlamenti államtitkára a lapnak hangsúlyozta: a kormány álláspontja egyértelmű a kérdésben, a kabinet felfogása szerint a kényszerbetelepítés sérti hazánk érdekeit.

Mint elmondta, a kormány tagjai, a miniszterek és mellettük az államtitkárok is részt vesznek majd a kampányban. "A legfontosabb teendő az lesz, hogy közérthetően elmagyarázzuk a választóknak, miért van szükség a referendumra és mi a tétje a népszavazásnak".

Felidézte, hogy a kabinet kezdettől ugyanazt vallja a migráció ügyében. Az a legfontosabb, hogy a magyarok dönthessék el, kik telepedhetnek le Magyarországon. "A baloldal politikusai ehhez képest hezitálnak: legszívesebben az igen, vagyis a korlátlan kényszerbetelepítés mellett kardoskodnának, de a különféle incidensek, a terrorcselekmények és a külföldi kedvezőtlen események miatt ezt nem merik megtenni" – hangsúlyozta.

Mint mondta, régen Moszkvához igazodtak, most Brüsszelhez simulnának, de felismerték, hogy a külföld kritika nélküli követésére, a multinacionális cégek kiszolgálására és ezzel a nemzeti érdek háttérbe szorítására a hazai választók egyre kevésbé fogékonyak. Az utóbbi hetekben a Jobbik is kimutatta valódi szándékait, azt, hogy a kvótaügyet is egyszerű politikai haszonszerzésre használná fel – tette hozzá Völner Pál.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a kormány a kvótanépszavazást nem Európa ellen, hanem Európáért kezdeményezte és semmilyen lényeges érv nem szól Magyarország kilépése mellett az unióból. Véleménye szerint Magyarország a közösség tagjaként kerülhet közelebb céljaihoz.

Mint mondta, aki az október 2-i népszavazáson igennel válaszol, az úgy foglal állást, hogy hazánk területére bármikor irányíthat bármilyen és bármennyi külföldi személyt az unió. Aki viszont nemmel szavaz, az azt rögzíti: Magyarországra csak a magyar állam, a magyar hatóságok engedélyével és a hazai előírások betartása mellett jöhet be bárki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.