Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Június 06. 08:12, hétfő | Belföld
Forrás: mti/fotó: police.hu

Több mint ezerötszáz határsértő ellen intézkedtek a hétvégén

Több mint ezerötszáz határsértő ellen intézkedtek a hétvégén

Péntektől vasárnapig 1572 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 477, szombaton 539, vasárnap 553 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a katonák és rendőrök. Emellett a hétvégén az ország belsejében három határsértőt fogtak el, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult.

Az elmúlt héten az ország területén - ebben az évben az eddigi legtöbb - 3846 határsértőt tartóztattak föl és kísértek vissza. A megelőző héten - május 23-tól 29-ig - a feltartóztatottak száma 3533 volt. Emellett az elmúlt héten a horvát, román, ukrán határnál és az ország belsejében kilenc határsértőt fogtak el, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult. Embercsempészés miatt 44 gyanúsított ellen indult eljárás - derül ki a rendőrségi összesítésből.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.