Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2022. Április 30. 07:00, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Tíz év börtönre ítélték az élettársát megölő felsőlajosi férfit

Tíz év börtönre ítélték az élettársát megölő felsőlajosi férfit

Tíz év börtönbüntetésre ítélte pénteken a Szolnoki Törvényszék a korábbi élettársát 2020-ben Karcagon megfojtó, majd a holttestet elásó férfit, az ítélet nem jogerős.

A Szolnoki Törvényszék az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a 40 éves felsőlajosi férfit emberölés, kifosztás, valamint közokirattal visszaélés miatt ítélték el.

Az eljárás adatai szerint a férfi nem tudott elszakadni volt párjától, akihez annak ellenére kötődött, hogy a nő a kapcsolatuk idején érzelmileg és fizikailag is bántalmazta. Elmondta neki, hogy más férfiakkal flörtöl és egyikükbe szerelmes, majd amikor emiatt veszekedni kezdtek, többször megkarmolta a férfi arcát, aki egyszer sem emelt rá kezet.

Utolsó találkozásukkor, 2020. december 22-én a beszélgetés ismét veszekedésbe, majd tettlegességbe torkollott. A nő ismét meg akarta karmolni a férfit, aki ezúttal félresöpörte a nő kezét, a mellkasához szorította a fejét, majd az ágyra lökte és megfojtotta - szerepel a közleményben.

A gyilkosság után a férfi rendet rakott, magához vette a nő igazolványait, készpénzét, utcai ruházatát és telefonját, hogy azt a látszatot keltse, elment otthonról. A holttestet előbb személykocsija csomagtartójába rejtette, majd másnap Felsőlajos külterületén, egy erdős részen elásta.

Az ítélet kihirdetésekor az ügyészség, a vádlott és védője is három munkanapot tartott fenn annak eldöntésére, hogy kívánnak-e élni a fellebbezés jogával.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során