Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Május 29. 05:00, szerda | Külföld
Forrás: MTI

Thaiföldi hírportál: Cs. László magyar milliárdos holttestét találták meg Thaiföldön

Thaiföldi hírportál: Cs. László magyar milliárdos holttestét találták meg Thaiföldön

A thaiföldi rendőrség DNS-vizsgálattal azonosította az áprilisban egy Szamuj szigeti villában talált holttestet, amely Cs. László magyar üzletemberé – írta kedden a Phuket News hírportál.

A villa a hírportál szerint egy M. David néven ismert magyar-izraeli kettős állampolgár tulajdonában van, akit egy phuketi börtönben őriznek. Azzal gyanúsítják, hogy november végén meggyilkolt egy másik magyar üzletembert, a 47 éves R. Pétert.
Szurat Thani tartomány rendőrfőnöke, Kiattipong Khaoszum-ang vezérőrnagy a hírportálnak kedden elmondta, hogy a múlt héten kapták meg a DNS-vizsgálat eredményét, amely során a holttestből vett mintát a Cs. László anyjától kapott DNS-mintával hasonlították össze.
A 38 éves férfinak, akinek a villája alatt a holttestet megtalálták, és akinek M. David névre van kiállítva egy izraeli útlevele, korábbi jelentések szerint N. Gábor néven magyar útlevele is van.
A rendőrség a nyomozás során kihallgatta M. David thaiföldi feleségét is, és ennek alapján fogtak gyanút, hogy a férj gyilkolhatta meg Cs. Lászlót is, aki 2011. február 15-én érkezett Bangkokba, két nappal később Szamuj szigetére utazott, majd eltűnt. Cs. László eltűnését barátnője jelentette 2011. február 23-án. A Cs. László ügyében indított nyomozás során kiderült, hogy eltűnése után még használták a bankkártyáját, bútort vettek a segítségével.
M. David három villája közül az egyikben most is ott van a vásárolt bútor. Ezenkívül a thaiföldi rendőrség a Szamuj szigetén található villa pincéjében, a betonfödém alatt rábukkant a csontvázra, amelyet most azonosítottak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).