Városlista
2023. március 22, szerda - Beáta, Izolda, Lea

Hírek

2011. Szeptember 10. 07:13, szombat | Külföld
Forrás: OrientPress

Terrorfenyegetést kapott Amerika

Terrorfenyegetést kapott Amerika

Merénylettel fenyegették meg az Egyesült Államokat a 2001. szeptember 11-i terrortámadások tizedik évfordulóján.

A célpont Washington vagy New York lehet, a hatóságok pedig nem hagyhatják figyelmen kívül a jelzést – mindkét városban szigorították a biztonsági ellenőrzéseket.

A szerdai fenyegető üzenet nem megerősített információ, ám konkrétumokat is tartalmaz – a World Trade Center ellen intézett terrortámadás 10. évfordulóján pedig valós veszélyt is jelenthet; az Egyesült Államok belbiztonsági szóvivője az eset kapcsán megjegyezte, idáig minden évfordulón kaptak hasonló jelzéseket.

Barack Obama elnök a hír hallatán fokozott munkára utasította a terrorelhárítási szolgálatokat: Washingtonban és New Yorkban egyaránt szigorú biztonsági intézkedéseket vezettek be, felkészülve egy esetleges autóbombás támadásra is – ellenőrzik a hidak és metróalagutak környékét, gyorsabban elszállítják a szabálytalanul parkoló autókat és növelik a járőröző rendőrök létszámát is.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: terror

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 22. 07:18, szerda | Külföld

Putyin: a kínai terv alapja lehet a rendezésnek

A Kína által javasolt béketerv alapját képezheti az ukrajnai helyzet megoldásának - jelentette ki Vlagyimir Putyin, miután kedden a Kremlben Hszi Csin-ping kínai elnökkel tárgyalt.

2023. Március 20. 12:15, hétfő | Külföld

Petr Pavel: Ukrajna csak egyszer próbálkozhat nagy ellentámadással

Ukrajna csak egy alkalommal próbálkozhat nagy ellentámadással az orosz erőkkel szemben, a következő tél után rendkívül nehéz lesz fenntartani a nyugati támogatás jelenlegi szintjét - jelentette ki a cseh elnök.

2023. Március 19. 14:46, vasárnap | Külföld

Kreml: Putyin Mariupolban járt

Mariupolba tett munkalátogatást Vlagyimir Putyin orosz elnök - közölte vasárnap a Kreml sajtószolgálata.