Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2022. Szeptember 16. 09:06, péntek | Belföld
Forrás: Police.hu

Talicskaként tolta el maga előtt a robogót a baleset helyszínéről

Talicskaként tolta el maga előtt a robogót a baleset helyszínéről

A gyanú szerint egy férfi ittasan hajtott egy robogósnak a Petőfi hídon – a vezető súlyosan megsérült, de az autó sofőrje nem állt meg.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztálya járművezetés ittas állapotban és segítségnyújtás elmulasztása bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy budapesti férfival szemben, aki 2022. szeptember 11-én 0 óra 40 perc körül a Petőfi híd XI. kerületi szakaszán, Pest felől Buda irányába haladva autójával egy előtte közlekedő segédmotoros kerékpárnak ütközött. A gépkocsi vezetője anélkül továbbhajtott, hogy megállt volna, adatait hátrahagyta volna, illetve meggyőződött volna arról, hogy megsérült-e valaki.

Néhány perccel később a tűzoltók egy balesetes személygépkocsiról kaptak bejelentést a XI. kerületi Irinyi József utcából. Ezen a címen találták meg a feltételezett vezetőt, M. Imrét, és a balesetben érintett bérelt autót, amely talicskaként tolta el a baleset helyszínéről az elejére szorult robogót.

A kerületi rendőrök a 33 éves férfit 1 óra 15 perckor mintavétel céljából előállították, valamint vele szemben alkoholszondát alkalmaztak, amely bűncselekményi értéket mutatott.

M. Imrét a közlekedési vizsgálók segítségnyújtás elmulasztása bűntett és súlyos testi sértést okozó ittas járművezetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, vezetői engedélyét bevonták. A férfi részletes beismerő vallomást tett, és elmondta, hogy csak azért nem állt meg rögtön a balesetet követően, mert veszélyesnek ítélte meg, ha a hídon állítja le a járművet.

Fotó: Rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.