Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Augusztus 12. 13:36, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Sziget - 362 ezren szórakoztak az idei fesztiválon

Sziget - 362 ezren szórakoztak az idei fesztiválon

Bár a látogatószám elmaradt a várttól, és a tavalyinál 17 ezerrel kevesebben, összesen 362 ezren voltak az idei Sziget fesztiválon, a főszervező mégis elégedett a vasárnap zárult rendezvénnyel.

"A nemzetközi szakma és a látogatók visszajelzései egyértelműen megerősítenek minket abban, hogy jó döntés volt a Sziget vizuális megújítása, a sokszínűség erősítése" - fogalmazott Gerendai Károly az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményben.
A kommüniké kiemelte, hogy a rendezvény ideje alatt nemzetközi fesztivál-konferencia zajlott a Sziget kezdeményezésére. Ezen mintegy 25 fesztivál igazgatója, továbbá ügynökségek képviselői vettek részt, és a fő téma "az egyre elszabaduló és a Szigetet is egyre jobban sújtó fellépti díjak" kérdése, a zenekarokat képviselő ügynökségek és fesztiválok közötti párbeszéd elindítása volt ezzel kapcsolatban.
A konferencia résztvevői egyetértettek abban, hogy a Sziget idei vizuális megújulása, a programok sokszínűsége, a szolgáltatások változatossága kiváló irány, hogy vonzóvá tegyenek egy fesztivált - szerepel a közleményben.
Gerendai Károly szerint a vizuális megújulás nem mehet a zenei kínálat kárára, és továbbra is fontos, hogy aktuális sztárokat sikerüljön felvonultatni a Szigeten. "Sajnos idén az ág is húzott minket, nem sikerült a tervezett sztárelőadók egy részét elhozni" - fogalmazott.
A szervezők összegzése szerint a múlt heti rendezvényen jól vizsgázott a Sziget Fesztiválköztársaság biztonsági szolgálata. "Az In-Kal Security egyenruhás és civil munkatársainak együttműködésével a korábbi éveknél is hatékonyabbak voltak az elfogások, a tolvajok leleplezése, többen a bejáratnál lebuktak azok közül, akik nagyobb tételben illegális szereket igyekeztek becsempészni a rendezvényre".
A közlemény kitért arra, hogy a Sziget szabadstrandján, a Sziget Beach-en naponta több ezer ember fordult meg. Az estéket sokan töltötték a Cirque du Sziget programjain, több tízezren vettek részt naponta a nagyszínpad előtt rendezett esti partikon. Az egész fesztivál területét látványos installációk, díszkivilágítás, lampionok, fényfüzérek, tükörgömbök, fényfestés jellemezte, a nagyszínpad programját vasárnap este lezáró End Show-ban fényjáték, lézer, tűzijáték, pirotechnika egyaránt volt.
A fesztivál területén hétfőn megkezdődik a bontás és a takarítás, ami egy hetet vesz igénybe, utána következik a kertészeti rehabilitálás.

Címkék: Kultúra-zene

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során