Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2021. Október 01. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Sok napsütés várható az első októberi hétvégén

Sok napsütés várható az első októberi hétvégén

A hétvégén már csak néhol várható eső és ismét több lesz a napsütés. Melegszik az idő, vasárnap helyenként akár 25 Celsius-fokot is mérhetnek - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Pénteken, október elsején a reggeli, délelőtti órákban a borult vidékeken elvétve előfordulhat gyenge eső, szitálás. Napközben a kezdetben borult, felhős középső és keleti tájakon lassan, fokozatosan szakadozik, majd gomolyosodik a felhőzet és több-kevesebb napsütés szinte mindenütt valószínű, nyugatabbra napos idő várható. A leghidegebb órákban nyugaton többnyire 2-8, másutt 8-13 fok lesz. A nappali csúcsértékek 14 és 21 fok között alakulnak.

Szombatra virradó éjjel, majd reggel lehetnek pára-, illetve ködfoltok. Ezek feloszlását követően általában sok napsütés várható, legfeljebb az északkeleti határ közelében fordulhat elő elvétve jelentéktelen csapadék. A szél napközben több helyen megélénkül, a Fertő térségében néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet 3-11, a legmagasabb 17 és 21 fok között valószínű.

Vasárnap a ködfoltok feloszlása után többnyire gyengén felhős, napos idő várható, csapadék nélkül. Többfelé élénk, az Észak-Dunántúlon helyenként erős lehet a szél. A minimumhőmérséklet 3 és 11 fok között várható. A nappali maximumok 17 és 25 fok között alakulnak. Északkeleten lesz a hűvösebb, északnyugaton a melegebb idő - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során