Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Május 24. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Sok napsütés, de eső is várható

Sok napsütés, de eső is várható

Sok napsütés, de eső is várható a héten. Míg kedden északnyugaton alig 15 fok feletti, délkeleten, keleten 30 fok közeli csúcsok is lehetnek, a hét további részében már inkább 15 és 20 fok körüli maximumok várhatók

- derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Pünkösdhétfőn a nap első felében a délnyugati, nyugati megyék kivételével sok napsütés lesz. A délelőtti óráktól délnyugat felől ismét megvastagszik a felhőzet, és többfelé várható a déli óráktól eső, zápor, előbb a Nyugat- és Dél-Dunántúlon, majd este már az északkeleti megyékben is. Estétől a nyugati és a középső országrészben már nagyobb eséllyel zivatar is kialakulhat. A hőmérséklet hajnalban 2-10, délután 14-23 fok között alakul (a déli, délkeleti megyékben lesz a melegebb).

Kedden főleg az ország délkeleti felén a gomolyfelhők mellett általában több órára kisüthet a nap, ugyanakkor egy hidegfront vékonyodó, szakadozó felhősávja vonul északnyugatról délkelet felé. Az ország északnyugati felén többfelé, máshol helyenként valószínű záporeső, zivatar, néhol heves zivatar is lehet. Később nyugaton eső is előfordul. A szél többfelé megerősödik, zivatarok környezetében pedig viharos lökések is várhatók. Hajnalban 10-17, délután 16-29 fokot mérhetnek, az északnyugati országrészben lesz a hűvösebb, délkeleten, keleten a nyáriasan meleg idő.

Szerdán többnyire derült vagy gyengén felhős, napos, száraz időre van kilátás. A leghidegebb órákban 4-12, napközben 19-24 fok valószínű.

Csütörtökön több órára kisüt a nap. Elsősorban a nap második felében, főleg az ország nyugati, északnyugati felén elszórtan előfordulhat eső, zápor, néhol zivatar. A légmozgás élénk, helyenként erős, zivatarban viharos lesz. A hőmérséklet minimuma 6 és 12, a maximuma 20 és 25 fok között alakul.

Pénteken is több órára kisüthet a nap, de több helyen valószínű eső, zápor, néhol zivatar. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik, zivatar térségében akár viharossá fokozódhat a szél. A hajnali 6-14 fokról 16-23 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Szombaton szórványosan valószínű záporeső, zivatar. Sok helyen megélénkül, zivatarban viharossá is fokozódhat a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 6-13, a legmagasabb hőmérséklet 15-22 fok között várható.

Vasárnap több helyen valószínű záporeső, zivatar. A szél helyenként erős, zivatar térségében vihar lehet. Hajnalban 4-12, a délutáni órákban 15-21 fok lesz a jellemző - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.