Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2022. Szeptember 15. 11:31, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Rokonokból álló drogdíler-bűnszervezet tizenhárom tagjával szemben emeltek vádat Pécsen

Rokonokból álló drogdíler-bűnszervezet tizenhárom tagjával szemben emeltek vádat Pécsen

Egyebek mellett bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt emelt vádat egy tizenhárom főből, egymással rokoni, ismerősi kapcsolatban álló banda tagjai ellen a Pécsi Járási Ügyészség.

A Baranya Megyei Főügyészség csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleményében azt írták: a vádlottak 2019 márciusától 2020 augusztusáig értékesítettek új pszichoaktív anyagot és kábítószert Pécsen, ez idő alatt fejenként 150 ezer forint és 78 millió forint közötti összeget kerestek.

A kereskedői hálózatot úgy építették fel, hogy egy apa és fia szerezte be az anyagokat, vádlott-társaik egy részét a beszerzett anyagok elrejtésével, másokat pedig az anyagok terjesztésével bízták meg anyagi juttatás fejében.

Az egyik terjesztő férfi saját hálózatot épített fel, a terjesztésbe rokonait, köztük fiatalkorú sógorát is bevonta, egy másik vádlott pedig feleségével együtt végezte az értékesítést - olvasható a vádhatóság közleményében.

Az ügyészség - többek között- bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével vádolja a terjesztőket, és mindegyikükkel szemben szabadságvesztés kiszabását indítványozta, három vádlottal szemben pedig a szabadságvesztés végrehajtásának felfüggesztését javasolta.

A vádhatóság emellett indítványozta, hogy a bíróság rendeljen el vagyonelkobzást a bűncselekmény elkövetése során szerzett vagyonra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.