Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Július 03. 14:25, vasárnap | Belföld
Forrás: HírTV

Rekordösszeget fizettek ki a károk után

Rekordösszeget fizettek ki a károk után

Minden eddiginél többet – 25 milliárd forintot – fizettek ki ügyfeleiknek a hazai biztosítótársaságok a tavaly nyári viharkárok és árvizek után. A Magyar Biztosítók Szövetségének összesítése alapján a történtek hatására újra

 

A rekordkifizetések ellenére is van, ahol elégedetlenek a biztosítók által folyósított kártérítéssel. A Cuhai-Bakony ér tavaly háromszor öntötte el a Győr melletti Bőnyt és Mezőörsöt. A két faluban több mint 200 ház sérült meg. A helyreállítás költségeit nem mindenhol fedezte a biztosító által utalt pénz, ráadásul több háznál most – a talajvíz visszahúzódásával – újabb károk jelentkeznek.

Mezőörs polgármestere azt mondja, újra felveszik a kapcsolatot a biztosítókkal, mert szerintük az elhúzódó károk enyhítését is jogosan követelik a lakók. Farkasdi Károly kijelentette: „akikkel kezdetben meg tudtak egyezni, nem tudom, hogy milyen állapotban vannak, de akik utolsóként kaptak kártérítést, azon a véleményen vannak, hogy egy utófelmérést kérnek, és egy kiegészítést az első problémák megoldására”.

A győri társasházaknál már nemcsak a lakásokat, hanem a közös tulajdonú épületegyütteseket is biztosítják. „A biztosítókat megversenyeztettük, a megversenyeztetett biztosítók pedig jelentős kedvezményeket adtak a Győr-Szol Zrt.-nek” – közölte Tóthné Szalay Éva, a Győr-Szol Zrt. társasházi üzletágvezetője, hozzátéve: „ha pénzben átszámítom, körülbelül 100 milliárd forintnyi értéket biztosítunk, és a versenyeztetés után kötött biztosításokkal körülbelül 17 millió forint megtakarítást értünk el a házaknak”.

Az egyre pusztítóbb viharok miatt többen kötnek biztosítást. Gorda Zsolt, a Magyar Biztosítók Szövetségének lakásbizottsági elnöke kifejtette: „stabil, jól megalapozott kockázatközösség van Magyarországon a lakásbiztosítás vonatkozásában. Ennek az óriási rekordösszegű kifizetésnek a hatására sem mozdultak el az árak, sőt az jellemző ma a lakásbiztosítási piacra, hogy 15-20 százalékos árcsökkentést élünk meg”.

Csak a júniusi viharok után több mint 20 ezer bejelentést kaptak a biztosítók, a károk becsült összege meghaladta az 1,7 milliárd forintot. (pr)

hírTV

Címkék: undefined

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára