Városlista
2023. március 22, szerda - Beáta, Izolda, Lea

Hírek

2011. Szeptember 11. 14:13, vasárnap | Külföld
Forrás: HírTV

Putyin is lerótta kegyeletét

Putyin is lerótta kegyeletét

Nem játszhatott az első fordulóban, ennek köszönheti életét az orosz Jaroszlavl-Lokomotiv jégkorongcsapatának játékosa, akinek a csapattársait szállító repülőgép szerdán zuhant le.

A katasztrófában 43-an, köztük az edző is meghalt. A játékosokat szombaton búcsúztatták. A szerencsétlenül járt klub elnöke bejelentette, hogy a csapat nem indul a következő bajnokságban.

Személyesen rótta le kegyeletét Vlagyimir Putyin a Jaroszlavl jégkorongcsapat stadionjában. A játékosokat szállító repülőgép szerdán zuhant le. Lényegében a teljes csapat odaveszett. A klubnak most egyetlen bevethető játékosa maradt: ő edzője utasítására egy ifjúsági mérkőzésen vett részt, míg csapattársai Moszkvába indultak a szerencsétlenül járt repülőn.

A klub fejenként 60 ezer eurót fizet a meghalt játékosok családtagjainak, az azonban kérdéses, hogyan folytatják a bajnokságot. Lehet, hogy más kluboktól kapnak egy-egy játékost, de elképzelhető, hogy kihagyják az idei szezont.

Gyászolnak Csehországban is, hiszen az orosz klubban három itteni idegenlégiós is játszott. A prágai repülőtéren katonai tiszteletadással fogadták a koporsókat. A tragédiában meghalt a csapat kanadai edzője, valamint egy lett, egy fehérorosz, egy szlovák és egy fehérorosz játékos is. (pr)

hírTV

Címkék: jégkorong

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 22. 07:18, szerda | Külföld

Putyin: a kínai terv alapja lehet a rendezésnek

A Kína által javasolt béketerv alapját képezheti az ukrajnai helyzet megoldásának - jelentette ki Vlagyimir Putyin, miután kedden a Kremlben Hszi Csin-ping kínai elnökkel tárgyalt.

2023. Március 20. 12:15, hétfő | Külföld

Petr Pavel: Ukrajna csak egyszer próbálkozhat nagy ellentámadással

Ukrajna csak egy alkalommal próbálkozhat nagy ellentámadással az orosz erőkkel szemben, a következő tél után rendkívül nehéz lesz fenntartani a nyugati támogatás jelenlegi szintjét - jelentette ki a cseh elnök.

2023. Március 19. 14:46, vasárnap | Külföld

Kreml: Putyin Mariupolban járt

Mariupolba tett munkalátogatást Vlagyimir Putyin orosz elnök - közölte vasárnap a Kreml sajtószolgálata.