Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Február 12. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Próbaperek indulhatnak céglovagok ellen

Próbaperek indulhatnak céglovagok ellen

Többtucatnyi pert indított az utóbbi időben az adóhivatal olyan vállalkozások ügyeiben, amelyek úgy dőltek be, hogy a köztartozásukat nem egyenlítették ki. A hatóság az egykori cégek tulajdonosait, vezetőit citálta bíróság elé, tőlük követelve a le nem rótt összegek befizetését. Eddig nagyjából hatvan eljárás vette kezdetét, az ügyek körülbelül kétszázmillió forintról szólnak – mondta a Magyar Nemzet kérdésére a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szóvivője.

Linczmayer Szilvia közlése szerint bizonyos esetekben a hatóság néhány millió forintnyi céges köztartozást vasalna be az egykori vállalkozásvezetőkön, más esetekben viszont több tíz millió forint megszerzéséért indult a per. Mint a lap megtudta, bár egyes ügyekben a követelt összeg már meg is érkezett a hatóság számlájára, a hivatal dolga mégsem nevezhető egyszerűnek.

A bedőlt társaság köztartozásának megszerzéséért ugyanis legtöbbször két pert kell indítani. Az első eljárásban arról határoz a bíróság, perbe fogható-e a korábbi cégvezető vagy tulajdonos, felelőssége megállapítható-e. Az állam kárának megtérítése csak ezután, rendszerint a második procedúrában kerülhet szóba. A szóvivő beszámolója szerint arra is akadt példa, hogy – a perek híréről hallva – egy-egy érintett maga jelentkezett a hivatalnál és az esetleges bírósági eljárás elkerüléséért inkább egyezséget kötött korábbi céges tartozásának kiegyenlítéséről.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.