Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. Április 30. 07:07, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress

Paks: lerakták a hulladékkezelő központ alapkövét

Paks: lerakták a hulladékkezelő központ alapkövét

Hét település hulladékgazdálkodási, szemételhelyezési feladatainak ellátását szolgálja a Paks és térsége hulladékgazdálkodási rendszer.

Az Európai Unió támogatásával megvalósuló projekt mérföldkőhöz érkezett: a minap lerakták az alapkövet - számolt be róla a Tolnai Népújság.

Hosszú évek előkészítő munkája után elkezdődött a Paks térségi hulladékgazdálkodási rendszer hulladékkezelő központjának építési, kivitelezési szakasza. A beruházás megvalósításával Paks mellett hat környékbeli település, Bölcske, Madocsa, Gerjen, Nagydorog, Pusztahencse, Györköny hulladékelhelyezése válik hosszú távon megoldhatóvá.

A beruházás keretében korszerű hulladékudvar, komposztáló telep, új lerakó, valamint a kommunális és szelektív hulladék feldolgozására szolgáló csarnok épül. A beruházás az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósul meg.

A projekt keretében nem csupán új hulladékgazdálkodási rendszer létrehozására, hanem korszerű szemlélet kialakítására is vállalkozott a hét település alkotta társulás, megfelelve az Európai Unió szigorú környezetvédelmi szabályozásának.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során