Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. December 19. 10:36, kedd | Helyi
Forrás: erdmost.hu

ÖTSZÁZ DOBOZNYI BOLDOGSÁG

ÖTSZÁZ DOBOZNYI BOLDOGSÁG

Közel ötszáz ajándékcsomag gyűlt össze tíz nap alatt a városi szeretetcsomag akcióban.

A cipős dobozok kiosztását megkezdték: a gyermek- és családotthonokba már eljutottak az ajándékok, míg a családokhoz december 21-én szállítják ki az érdi szervezetek, egyesületek, magánszemélyek, iskolák szívből jövő adományait.

Az ajándékcsomagok mellett gyümölcs, könyvek, pipereholmi érkezett a városi akció keretében, amelyet Pulai Edina (Jobbik) kezdeményezett, és a közgyűlés, a városvezetés, valamint a helyi intézmények (köztük az ÉRD Aréna, a Városfejlesztési Kft., az Érd Médiacentrum, az ÉRD női kézilabdacsapata és több iskola) és magánszemélyek támogattak. A gyűjtés december 9-től 16-áig tartott.

A széles körű összefogás eredményeképp mintegy ötszáz gyermek karácsonya lesz boldogabb – és nemcsak a kicsiké, hanem szüleiké, sőt, nagyszüleiké is. A Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai ugyanis nemcsak a a családokhoz szállítják ki a csomagokat: jut belőlük az intézményeknek is. A család- és gyermekotthonokba már elvitték a csomagokat, és jutott belőlük a hajléktalanszállón élő apukáknak, valamint a rossz anyagi helyzetben élő, illetve az idősotthonban lakó nagyszülőknek is, akik így meg tudják ajándékozni gyermekeiket, unokáikat – tudtuk meg Bereiné Petrik Mária intézményvezetőtől.

– Az ajándékcsomagokkal az advent négy üzenetét tudtuk eljuttatni mindenkinek: a hitet, a reményt, a szeretetet és az örömöt – fogalmazott a Család- és Gyermekjóléti Központ vezetője, aki köszönetet mondott mindazoknak, akik ebben a karácsonyi akcióban részt vettek.

erdmost.hu

Címkék: szeretetcsomag

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.