Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. December 28. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Őrült dolgokra képes a tesztoszteron a szervezetben

Őrült dolgokra képes a tesztoszteron a szervezetben

A tesztoszteron hallatán sokaknak az agresszió jut eszébe, de a Bonn Egyetem kutatói most kimutatták, hogy a hormon elősegíti a szociális viselkedést, a kapcsolatteremtést és a becsületességet - számol be a Fox News.

A kutatás keretében a szakemberek 46 férfinak tesztoszteront, míg 45-nek placebot adtak. A következő napon mind a 91 férfi elment kártyázni, majd ezt követően be kellett számolniuk arról, hogy mennyi pénzt nyertek. A kutatók azt találták, hogy azok, akik tesztoszteront kaptak a játék előtti napon, őszintébbek voltak, mint placebot kapott társaik.

Hogy ez miért történt így? A magas tesztoszteronszint növeli a büszkeség és az önértékelés fontosságát, és a csalás által mindkét érték veszélybe kerül - mondják a kutatók. Már csak egy kevés pénzzel a kezükben a tesztoszteront kapott résztvevők nem voltak hajlandóak kockáztatni.

Emellett a tesztoszteron növeli az őszinteség fontosságát is. A tanulmány szerint azonban nemcsak a hormon van hatással a viselkedésre, de ez fordítva is igaz, vagyis az, ahogyan valaki viselkedik, befolyásolja tesztoszteronszintjét. Ha még ez sem lenne elég, a tesztoszteron emellett segít az izomépítésben és a zsírégetésben, a nők meghódításában és a diabétesz megelőzésében is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során