Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2022. Június 01. 08:01, szerda | Bulvár
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Országos Beatles találkozó lesz a McCartney-szülinap után

Országos Beatles találkozó lesz a McCartney-szülinap után

Paul McCartney 80. születésnapja után egy nappal, június 19-én rendezik az idei országos Beatles találkozót. A Kobuci kertbe szerveződő esemény fővédnöke Jon Keats, a legendás liverpooli Cavern Club igazgatója.

Mielőtt a Beatles elindult a világhírnév felé vezető úton, 1961 és 1963 között 292 alkalommal lépett fel a Cavern Clubban.

"Jon Keats figyelemmel kíséri a Bits tevékenységét, mi is mintegy húsz koncertet adtunk már a világ legnagyobb Beatles eseményén, a Beatle Week-en" - idézte Derecskei Zsoltot, az országos Beatles találkozó főszervezőjét, a legautentikusabb magyar Beatles-tribute zenekar, a Bits tagját az MTI-hez kedden eljuttatott közlemény.

Mint írták, Paul McCartney 80. születésnapjára az egész világ készül, a magyar Beatles rajongók pedig hagyományosan - idén hetedik alkalommal - gyűlnek össze Budapesten, Magyarország legnagyobb Beatles eseményén június 19-én 16 órától az óbudai Kobuci kertben.

A rendezvényen a Bits három koncertblokkot is előad. Vendégművészként fellép Petruska András egy általa erre az alkalomra készített Beatles-műsorral. A találkozón lesz a nagyszabású Beatles kvízjáték döntője, amelynek értékes nyereménye egy eredeti Höfner hegedűalakú basszusgitár. A Höfner gitárgyár jóvoltából gitárritkaságokat lehet kézbe fogni a helyszínen.

Címkék: beatles, találkozó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.