Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2022. December 31. 08:47, szombat | Külföld

Őrizetbe vettek egy gyanúsítottat a rejtélyes idahói négyes diákgyilkosság ügyében

Őrizetbe vettek egy gyanúsítottat a rejtélyes idahói négyes diákgyilkosság ügyében

November 13-ra virradó éjszaka Idaho állam Moscow városában négy egyetemista - három nő és egy férfi - vált rejtélyes gyilkosság áldozatává. A hatóságok közlése szerint álmukban lepte meg őket a késelő.

Ötven napja tartó nyomozás eredményeként őrizetbe vettek egy gyanúsítottat az Idaho államban novemberben rejtélyes okból meggyilkolt négy egyetemista ügyében, a 28 éves férfit Pennsylvania államban fogták el pénteken.

Rendőrségi forrásokra hivatkozó médiaértesülések szerint a november 13-i gyilkosságok ügyében a 28 éves Christopher Kohlbergert vették őrizetbe, aki az Idaho állambeli Moscow városától, a bűncselekmény helyszínétől alig 15 percnyi autóútra, a szomszédos Washington állam egyetemének kriminológia tanszékén doktorandusz hallgató. A férfit a bűncselekmény helyszínétől több ezer kilométerre, az ország keleti részén, a Pennsylvania állambeli Monroe megyében fogták el, és kiadatási őrizetben tartják.

November 13-ra virradó éjszaka Idaho állam Moscow városában négy egyetemista - három nő és egy férfi - vált rejtélyes gyilkosság áldozatává. A diákokat a város egyetemétől nem messze található bérelt házban késelte halálra a tettes, aki a hatóságok közlése szerint álmukban lepte meg őket. A házban még két másik diák aludt az ismeretlen okból elkövetett gyilkosságok idején, nekik nem esett bajuk, másnap reggel egyikük tett bejelentést a rendőrségen.

A nyomozásba állami és szövetségi hatóságok is bekapcsolódtak, a rendőrség és a Szövetségi Nyomozó Iroda, az FBI több száz szakembere. A vizsgálat során mintegy 20 ezer lakossági bejelentést vizsgáltak át, 300 tanúmeghallgatást tartottak. A nyomozás részleteiről szóló szűkszavú közlemények az elmúlt hetekben arról szóltak, hogy a hatóságok egy, a gyilkosság idején a közelben parkoló autó tulajdonosát keresi.

Moscow Idaho állam nyugati részén fekvő kisváros, a 25 ezres településen működik az 1889-es alapítású Idahói Egyetem, amelynek 10 ezer hallgatója van.

A helyi rendőrség helyi idő szerint péntek délutánra hívott össze sajtótájékoztatót a gyanúsított őrizetbe vételével kapcsolatban.

A fotó illusztráció - Pixabay

Címkék: gyilkosság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.