Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2021. December 03. 15:09, péntek | Belföld
Forrás: mti

Budapestre tartó repülőn tombolt egy őrjöngő, nyomoznak

Budapestre tartó repülőn tombolt egy őrjöngő, nyomoznak

A Repülőtéri Rendőri Igazgatóság a nyomozás utólagos elrendelését kezdeményezte a legfőbb ügyésznél annak a szerb férfinak az ügyében,

aki egy Spanyolországból Budapestre érkező légijáraton "kirívóan viselkedett"; a rendőrség szerint garázdaságért felelhet a férfi.

A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság azt írta csütörtökön a police.hu oldalon, hogy több sajtóorgánumban megjelent a hír, miszerint egy Budapestre tartó repülőjáraton az utasoknak kellett egy megvadult társukat megfékezniük még november 11-én.

A férfi több utasba belekötött, illetve a repülőgép konyhájában talált különböző eszközöket dobálta. Amikor a légiutaskísérők felszólították, hogy hagyja abba, amit csinál, akkor verekedést provokált. Többen attól tartottak, hogy megpróbálja kinyitni a repülő ajtaját a légtérben, így a férfit végül az utasok lefogták, és megkötözték. A repülő az incidens miatt csak késéssel tudott leszállni - idézték fel a november 11-ei eseményeket.

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a randalírozót már rendőrök várták és előállították a Repülőtéri Rendőri Igazgatóságra. A 29 éves szerb férfi elmondta, hogy a gépen pánikba esett, és alig várta, hogy leszálljanak. Agresszív magatartására nem emlékezett - írták.

"Tekintettel arra, hogy a bűncselekmény elkövetése külföldi felségjelű légijármű fedélzetén külföldi állampolgár által történt, ezért Magyarország joghatósága nem állapítható meg, így a Repülőtéri Rendőri Igazgatóság a nyomozás utólagos elrendelését kezdeményezte a legfőbb ügyésznél" - áll a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket