Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. November 13. 13:02, szombat | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Nem létező termékekből hatmilliós bevétel

Nem létező termékekből hatmilliós bevétel

A rákosmentei rendőrök véget vetettek az internetes bűncselekmény-sorozatnak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XVII. Kerületi Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított egy internetes csalás-sorozat ügyében négy ember ellen - közölte a rendőrség.

A csalók jól ismert internetes hirdetőoldalakon és egy közösségi oldal adás-vételi csoportjában 2019 novemberétől 2020 novemberéig más-más néven különféle nagyértékű termékeket kínáltak eladásra, melyekkel valójában nem is rendelkeztek. Meghirdettek többek között számítógépes alkatrészeket, karórákat, játékkonzolokat, tévéket, de árultak gyerekjátékokat és fémvázas medencéket is.

Az ország számos pontjáról jelentkező megrendelőktől előre utalással kérték a vételárat, és azt ígérték, hogy utána kipostázzák a terméket, de a pénz megérkezése után elérhetetlenné váltak.

A nem létező termékekkel összesen több mint hatmillió forintos kárt okoztak.
A rákosmentei nyomozók 2021. október 18-án egy békéscsabai lakásban fogták el a közel 50 rendbeli csalással gyanúsítható testvérpárt, a 43 éves V. Sándort és az 51 éves V. Mariettát.

V. Sándor kihallgatásán beismerő vallomást tett, míg nővére a bűncselkemények elkövetését tagadta. Másik két társuk közül a 28 éves R. Norbert részben beismerő vallomást tett, a 36 éves K. Mónika pedig tagadta a bűncselekmények elkövetését.
A négy gyanúsított közül V. Sándor őrizetben, V. Marietta bűnügyi felügyeletben, R. Norbert és K. Mónika pedig – korábban kiszabott jogerős büntetésük letöltése miatt– büntetés-végrehajtási intézetben várják az eljárás befejezését.

Címkék: csalás, csaló, elfogás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.