Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. December 03. 09:14, vasárnap | Helyi
Forrás: erdmost.hu

NAGYCSALÁDOSOK ÜNNEPELTEK

NAGYCSALÁDOSOK ÜNNEPELTEK

2018. a családok éve lesz; a kormányzat továbbra is kedvezményeket, támogatásokat biztosít majd a családoknak.

Hangsúlyozta Aradszki András országgyűlési képviselő az Ága-Boga Nagycsaládosok Érdi Egyesülete évzáró ünnepségén, amit szombaton tartottak a Szepes Gyula Művelődési Központban. A jelenlévőket T. Mészáros András polgármester is köszöntötte, aki az iskola- és óvodaépítésekről szólt, és hangsúlyozta: szoros együttműködést szeretnének megvalósítani az Ága-Boga egyesülettel.

Mi, családosok tudjuk, hogy a gyermekvállalás sokkal többet jelent, és teljesen más, mint az elvárásoknak, a külső látszatnak való megfelelés. A gyermek nem jog, hanem ajándék. A család a remény hordozója, hiszen a jövő bölcsője. Ugyanúgy, mint a betlehemi jászol, amely magát az örök élet reményét ringatta, és ezáltal az ember isteni jövőjének bölcsője lett. A család a társadalom alapsejtje is, amely előbb volt bármely más közösségnél. Nem véletlen, hogy a Teremtő a Szent Családot választotta például az emberiség számára – fogalmazott köszöntőjében Aradszki András országgyűlési képviselő az Ága-Boga Nagycsaládosok Érdi Egyesülete évzáró ünnepségén.

Az államtitkár hangsúlyozta: a kormány folytatja a családok érdekében tett családtámogatási intézkedéseit, és a 2018. év Magyarországon a családok éve lesz.

– Nő majd a kétgyerekes családok adókedvezménye, a három- vagy többgyermekes családok jelzáloghitele pedig jelentős összeggel csökken a jövő évben. Magyarországon kétszer akkora, a családok támogatásának mértéke, mint az EU tagországaiban: a GDP 5 százaléka. Merem állítani, hogy a világon példátlan ez a támogatási rendszer – hangsúlyozta Aradszki András, hozzátéve: az a kormányzati szándék, hogy a gyermekek számának növelésével, és nem más eszközzel oldják meg hazánk demográfiai problémáját, a nagycsaládosoknál lel leginkább követőre.

– Kívánom, hogy a karácsony kegyelmei mindnyájukat segítsék és erősítsék vállalt nemes hivatásuk további teljesítésében! Ami adminisztratív úton lehetséges, azt a kormányzat biztosítani fogja ezután is – gondolok itt a kedvezményekre, támogatásokra. Az önök tettrekészségét, lelki erejét, elkötelezettségét csak támogatni tudjuk – zárta szavait a kereszténydemokrata politikus, aki azzal a gondolattal búcsúzott a nagycsaládosoktól: a karácsony lényege és központja nem a plázák polcain lévő ajándék és az ünnep menü, hanem az a nagybetűs Ajándék, ott, a betlehemi jászolban, aki szolidáris volt a többi emberrel, aki segített, ahol tudott, aki megtanította nekünk a helyesen gyakorolni az emberszeretetet. Ő adta meg az élet valódi értelmét, egyben pedig az örök élet biztos reményét, amikor életművét beteljesítette a Golgotán.

T. Mészáros András polgármester köszöntőjében az egyesület tevékenységét méltatta, kiemelve: a városban folyamatosan nő a nagycsaládosok száma.

– A gyermekszám emelkedésére a városnak fel kell készülnie: a jövő év folyamán két középiskolát, két általános iskolát és két óvodát fogunk átadni. Érd átlagéletkora 36-38 év, a város lélekszáma évente 1000-1200-zal nő. Azok az állami támogatások, amelyekre az országgyűlési képviselő úr utalt, felgyorsították a beköltözési folyamatot. Tíz-tizenöt éven belül 90-100 ezres lélekszámú várossá válunk, amire fel kell készülnünk: gyermekek, kamaszok, fiatal felnőttek számára való szolgáltatásokra van szükség – hangsúlyozta T. Mészáros András.

A polgármester elmondta azt is: szeretnék előteremteni a forrást arra, hogy az Ága-Boga közösségi házát felújítsák, esetleg bővítsék, és olyan hellyé alakítsák, ahová szívesen mennek a szülők és a gyermekek.

– Remélem, hogy mindazok a forrásteremtő lehetőségek, amelyek az elmúlt időszakban a kormány segítségével Érdre jöttek, nem fognak elapadni 2018-ban sem, és meg tudjuk valósítani szándékainkat, ezen belül a szoros együttműködést az Ága-Boga egyesülettel – zárta szavait T. Mészáros András.

Az Ága-Bogánál már hagyomány, hogy Mikulás-, illetve karácsonyi ünnepséget tartanak tagcsaládjaiknak. Idén egy picit újítottak: évzáró találkozót tartottak, amelyen megköszönték az egyesületért tevékenykedő tagok munkáját. Mint Bogatin Attila elnök megnyitójában elmondta, köszönet illeti az önkormányzatot a támogatásért, és minden jelenlévőt azért, hogy aktívan részt vesz az Ága-Boga életében.

Az elnök értékelte az elmúlt időszakot is: mint mondta, igen sikeres volt az egyesület tizedik születésnapi ünnepsége, ahogy a közösségi házuk megújítása céljából hirdetett akciójuk is, amint több mint ötvenen vettek részt.

– Az idei évben a mai évzáró ünnepségen kívül még egy komoly programunk van: adventi kirándulást szerveztünk Bécsbe. 2018-ban három nagy rendezvényünk biztosan lesz: a gyereknap, a sportnap és az évzáró – mondta az elnök, hangsúlyozva: a programok összeállításánál nemcsak a gyerekekre, hanem a szülőkre is gondolni szeretnének, ezért a Házasság Hete idejére meglepetéssel készülnek az ága-bogás apukáknak, anyukáknak.

Az évzáró ünnepség is tartogatott meglepetéseket: a megnyitót követően bűvészmutatványokkal szórakoztatták a piciket és nagyokat, fellépett az Ága-Boga Zenekar, és díjazták azok munkáját, akik sokat dolgoztak az egyesületért. Köszöntötték az újszülötteket, majd néptáncműsor és zene következett. A kicsiket kézműves foglalkozások, arcfestés várta, no meg finom falatok, az egyesület és a szülők jóvoltából.

erdmost.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.