Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Október 30. 09:02, hétfő | Helyi
Forrás: erdmost.hu

Művészavató Érden

Művészavató Érden

Első önálló kiállításán mutatkozott be Dóró Zsolt az Érdi Galériában, aki a gyermekkori vonzódás és képzőművészeti tanulmányok után húsz évvel kezdett el valójában festeni.

Dóró Zsolt azért költözött mindent feladva Szentendrére, hogy a város művészeti életének inspiráló hatása segítse az alkotásban, no meg az ott élő alkotóművészek közössége is vonzotta.

Ismerve a szentendrei és az érdi alkotócsoportok szoros kapcsolódásait, nem véletlen, hogy Dóró Zsolt bemutatkozó tárlatát Érden nyithatta meg Balázs Sándor művészeti író, méltatva az alkotó erősen expresszív, figuralitásukban is sejtelmes, olykor elvont, ugyanakkor erősen grafikai hatású festményeit, amelyekhez remekül illett Kézdy Luca csöppet sem konvencionális hegedűjátéka.

A tárlat november 25-ig látogatható.

Címkék: kiállítás, tárlat, zene

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 24. 07:51, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks jutott elsőként a döntőbe

A bajnokságban harmadik helyezett Paksi FC jutott elsőként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, miután kedden hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a vendég Kisvárdát.