Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2022. Március 11. 17:05, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Az üzemanyag-árstop a biztonságos élelmiszer-ellátást is garantálja

Az üzemanyag-árstop a biztonságos élelmiszer-ellátást is garantálja

A kormány a magyar családokat és a biztonságos élelmiszer-ellátást is védi az üzemanyag intézkedésekkel - hívta fel a figyelmet pénteki közleményében Nagy István agrárminiszter.

A mezőgazdasági erőgépek mérettől függetlenül továbbra is a 480 forintos áron tankolhatnak a kutakon. Ez különösen fontos a gazdatársadalomnak és segíti mezőgazdasági termelőket a tavaszi munkák elvégzésében, amely a zavartalan élelmiszerellátás feltétele.

Így megfelelő időben biztosítva lehet az ország élelmiszerellátása és elegendő, kiváló minőségű élelmiszerek kerülhet a magyar családok asztalára - tette hozzá.

Emlékeztetett: a kormányrendelet rögzíti, hogy a 7,5 tonna feletti gépjárművek és a 3,5 tonna feletti külföldi gépjárművek csak a nagynyomású kutakon tankolhatnak és ott is piaci áron.

A február végén életbe lépett 5 forintos jövedéki adócsökkentésre jön rá még a most életbe lépett literenkénti 20 forintos újabb adócsökkentés.

"Az emberek érdekében kitartunk a benzinárstop mellett, jóllehet, Európában több mint 200 forinttal drágább a benzin és a gázolaj, mint Magyarországon" - összegezte a miniszter, aki szerint a koronavírus-járvány is már megmutatta, hogy a magyar emberek, a magyar családok számára az egyik legfontosabb kérdés a biztonságos élelmiszer-ellátás - közölte az Agrárminisztérium.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során