Hírek
2012. Október 05. 05:00, péntek |
Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség
Migrént okozhat a szőlő és füstölt hús is

A fejfájós és migrénes betegek sokszor nem is tudják, mi okozza fejfájásukat, pedig néhány élelmiszer lehet a bűnbak. Ezeket gyűjtötte össze ezúttal a Fox News.
Ilyen például a szőlő, amely C-vitaminban és rostokban gazdag. Ugyanakkor tartalmaz egy tiramin nevű összetevőt, amely a természetben előforduló aminosav, ami az ételekben a fehérje lebomlásával alakul ki.
A tiramin vérnyomás-emelkedést okozhat és fejfájást válthat ki egyes embereknél. Amennyiben azt tapasztalja, hogy ez Önnél is előfordul, úgy a következő élelmiszereket kell kerülnie:
- füstölt vagy pácolt húsok
- érlelt sajtok
- citrusfélék
- savanyú káposzta
- szójaszósz
- vörösbor
- és bizonyos sörök.
A kutatások azt mutatják, hogy a vörös szőlő negatív hatással lehet bizonyos antidepresszánsokra. Ezért az ilyen készítményt használó betegek mindenképpen egyeztessenek orvosukkal étkezési szokásaikról.
Ezek érdekelhetnek még
2025. Június 19. 07:13, csütörtök | Életmód
A túl kevés vagy a túl sok alvás is növeli a halálozás és a stroke kockázatát
2025. Június 19. 07:08, csütörtök | Életmód
Makk Károly és Darvas Iván életműve előtt tiszteleg az 5. Magyar Mozgókép Fesztivál
2025. Június 18. 07:12, szerda | Életmód
Groupama Biztosító-OTP Bank: a magyar családok átlagosan több mint félmillió forintot költenek külföldi nyaralásra
A magyar családok átlagosan több mint félmillió forintot költenek külföldi nyaralásra a Groupama Biztosító és az OTP Bank megbízásából ezer fő megkérdezésével készült országos reprezentatív kutatás szerint.