Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. December 09. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Megnyílt a regisztrációs honlap az 5-11 éves gyermekek oltásához

Megnyílt a regisztrációs honlap az 5-11 éves gyermekek oltásához

Az 5-11 éves gyermekek oltásához is megnyílt a vakcinainfo.gov.hu regisztrációs honlap - tájékoztatott a koronavirus.gov.hu szerdán.

A kormányzati oldalon azt írták: a gyermekeket az erre kijelölt kórházi oltópontokon és a házigyermekorvosoknál oltják majd. A kijelölt kórházi oltópontokra néhány napon belül megnyitják az internetes időpontfoglalót. Ennek dátumáról külön tájékoztatást adnak - közölték.

Az interneten azok a szülők foglalhatnak majd időpontot, akiknek van érvényes regisztrációjuk. A gyermekvakcinát igénylő házigyermekorvosok is kapnak majd a vakcinaszállítmányból. A jövő héten érkező szállítmány várhatóan 69 ezer gyermek oltását teszi lehetővé december 15-től.

A közlemény szerint az első vakcinaszállítmány várhatóan a jövő hét elején érkezik meg Magyarországra. Ebben várhatóan 138 ezer adag vakcina lesz, amelynek a felét használhatják fel, a másik felét félre kell tenni a második oltáshoz, mert a további gyermekvakcina-szállítmányok sorsa még bizonytalan. A második oltás a gyermekeknél is az első oltás után 3 héttel lesz esedékes.

Azt írták: egy ampullában 10 gyermek oltásához való vakcina lesz, így az oltást is ennek megfelelően úgy kell megszervezni, hogy egy kinyitott ampullára 10 gyermeket kell szervezniük a házigyermekorvosoknak is.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy a szülők a gyermek adataival és eddig a regisztrációnál még nem használt e-mail címmel rögzíthetik a gyermeket. Egy e-mail címről egy - már az ötödik életévét betöltött - gyermeket lehet rögzíteni.

Kitértek arra is, hogy a 12-17 évesek oltása a nyár elejétől folyamatos. Ez a korosztály most előzetes időpontfoglalás nélkül is megkaphatja védőoltását a vasárnapig tartó oltási akción, de a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon történt regisztráció után az interneten is lehet időpontot foglalni a www.eeszt.gov.hu/hu/web/guest/covid-oltas-idopontfoglalas oldalon - írta a kormányzati honlap.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.