Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. Október 03. 09:34, kedd | Helyi önkormányzati
Forrás: erdioldal.hu

Megépül az Ercsi úti sportkomplexum

Megépül az Ercsi úti sportkomplexum

Aláírta a városvezetés az Ercsi úti sportkomplexum építéséről szóló együttműködési megállapodást a Nemzeti Sportközpontokkal a Polgárok Házában.

Az Érdi VSE otthonának adó új sporttelep állami beruházásból valósul meg másfél éven belül – mondta el az érdioldalnak Dr. Bács István alpolgármester, a project felelőse.

A sportkomplexum jogerős kiviteli engedéllyel rendelkezik, az építkezés a közbeszerzési eljárás lefolytatása után kezdődhet meg. – Bízom benne, hogy még az idén át tudjuk adni a munkaterületet. Az épület átadásának határideje 2018. december 31. – mondta Dr. Bács István.

A város és az Érdi VSE a helyi és térségi sportélet központjává kívánja tenni a területet – ezt már T. Mészáros András polgármester mondta az ünnepélyes aláírást követő sajtótájékoztatón. A városvezető kitért arra is, hogy minden korosztály számára megfelelő területet kívánnak létrehozni, ahol a magyar labdarúgó bajnokság számára is megfelelő helyszínt tudnak kialakítani.

A jelenlegi élőfüves pálya helyén egy új, szabványos méretű pályát alakítanak ki, két oldalán fedett lelátókkal. A jelenlegi látogatottság alapján 1800 fő befogadására alkalmas nézőtér kialakítására van szükség. A hazai és vendég szurkolók aránya 9:1, ezért a hazai nézőközönség számára nagyobb – 1320 férőhelyes – fedett lelátót építenek ki. Emellett felhúznak egy főépületet a sportközpont számára, itt kap helyet többek közt egy étterem is.

Az első ütemben egy 2200 négyzetméteres főépületet építenek, ahol egy 100 fő befogadására alkalmas éttermet, kávézókat, a beléptető kapukat, valamint a vendégek részére egy 250 fős lelátót realizálnak. A nyitott lelátó 330 négyzetméter, a fedett terasz 300 négyzetméteres lesz. Az étteremből belátható lesz a futballpálya teljes területe. Novák Ferenc az Érdi VSE elnöke elmondta, hogy az épülő sportkomplexum által minden követelménynek meg tudnak majd felelni, amit a Magyar Labdarúgó Szövetség előír.

Novák Ferenc az Érdi VSE elnöke elmondta még, hogy jelenleg négy öltöző van 12 csapatra, a jövőben csak az utánpótlás csapatok számára épül 7 db, a felnőtt bajnokságban induló csapatok pedig külön öltözőrendszert kapnak egy másik épületben. Az építkezés alatt az NBIII-as bajnoki mérkőzéseket valószínűleg Csepelen játsszák majd, az edzéseket pedig várhatóan Martonvásáron tartják. Az utánpótlás az Ercsi úton marad, hiszen a műfüves pályát továbbra is használhatják a sportolók.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.