Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2021. Július 11. 08:54, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Másodfokú riasztásokat adtak ki felhőszakadás veszélye miatt

Másodfokú riasztásokat adtak ki felhőszakadás veszélye miatt

Felhőszakadás veszélye miatt az északnyugati területeken több járásra másodfokú riasztásokat adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap reggel. A katasztrófavédelem a villámárvizek veszélyére figyelmeztet.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésük szerint a nap folyamán az országban bárhol adhatnak még ki további másodfokú riasztásokat a felhőszakadás veszélye miatt. Emellett zivatarveszély miatt az egész országban elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Azt írták: többfelé és több alkalommal várható zivatartevékenység. A zivatarokat átmenetileg viharos széllökés, kisméretű jég, és elsősorban felhőszakadás kísérhet: egyes zivatarcellákból rövid idő alatt 30-50, néhol akár 70-80 millimétert meghaladó mennyiségű csapadék hullhat.

Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője az MTI-nek azt hangsúlyozta: már térdig érő vízfolyás is elég ahhoz, hogy elmozdítson egy autót. Ezért nagyon fontos, hogy ha valahol összegyűlt az esővíz, vagy villámárvíz alakult ki, ne hajtsanak át a vízen autóval.

Felhívta a figyelmet, hogy a tűzoltók technikája nem alkalmas 30 centiméternél alacsonyabb víz kiszivattyúzására.

Az OKF szóvivője azt is kiemelte, hogy ha valakinek beázik az otthona, addig nem érdemes eltávolítani a vizet, amíg a víz visszafolyására, újbóli épületbe szivárgására lehet számítani, mert az csak további károkhoz vezet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.

2024. Április 17. 09:48, szerda | Belföld

NAK: Veszélyes lehet a fogyasztókra az ellenőrizetlen ukrán élelmiszer

Miközben az Európai Bizottság a saját termelőitől a világ legszigorúbb élelmiszerbiztonsági előírások betartását követeli meg, a szalmonellával fertőzött ukrán csirkehúst korlátozások nélkül beengedi.

2024. Április 17. 09:47, szerda | Belföld

Németh Szilárd: Európában a magyar családok kapták legolcsóbban az áramot és földgázt

A rezsicsökkentésnek köszönhetően 2024 márciusában Európában a magyar családok kapták legolcsóbban a háztartási villamos energiát és földgázt