Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Szeptember 19. 09:34, hétfő | Belföld
Forrás: Ügyészség

Letartóztatásban a bajonettel támadó férfi

Letartóztatásban a bajonettel támadó férfi

Emberölés bűntettének kísérlete miatt letartóztatását indítványozta a Veszprém Megyei Főügyészség annak a 39 éves férfinak, aki 2022. szeptember 16-án, röviddel éjfél után, a dulakodásuk közben bajonettel szúrta mellkason ismerősét Veszprémben.

A megalapozott gyanú szerint az elkövető és a sértett a késő esti órákban egy belvárosi sörözőben italozott, melynek során szóváltásba kerültek egymással, vitájuk pedig dulakodássá, lökdösődéssé fajult. A további tettlegességet ekkor még mások közbelépése megakadályozta, a gyanúsított pedig távozott, és a közelben lévő lakásába ment.

Ezt követően azonban éjfél után felhívta sértettet, aki ekkor még változatlanul a sörözőben tartózkodott, és vitájuk a telefonon keresztül folytatódott tovább. A sértett ekkor az elkövetőt verekedni hívta, amit a férfi elfogadott, és közölte, hogy rövidesen menni fog. Tartott azonban ismerőse fizikai erejétől, s ezért egy 30 centiméter pengehosszúságú bajonettet vett magához, s azzal ment a sörözőhöz, ahol a sértett már várta.

Szóváltásuk ezek után az utcán folytatódott, majd dulakodni kezdtek egymással, melynek során a gyanúsított a bajonettel mellkason szúrta haragosát, aki ennek következtében súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.

Az ügyészség a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt indítványozta az elkövető letartóztatásának elrendelését, amelynek a nyomozási bíró helyt adott és a kényszerintézkedést egy hónapra elrendelte. A végzés nem végleges.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 23. 06:52, kedd | Belföld

Rekordszámú jelentkező regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

Rekordszámú jelentkező, több mint 100 ezer önkéntes regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

2024. Április 23. 06:46, kedd | Belföld

Csaknem 200 ezer notebookot osztanak ki a nyári szünetig

A nyári szünet kezdetéig csaknem 194 ezer hordozható számítógépet juttatnak el az ötödik, a hatodik és a kilencedik évfolyamos diákoknak, valamint a köznevelési intézményeknek

2024. Április 22. 15:29, hétfő | Belföld

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott