Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2017. November 28. 09:50, kedd | Helyi
Forrás: erdmost.hu

LEGYEN SZEBB KÉTSZÁZ GYERMEK KARÁCSONYA!

LEGYEN SZEBB KÉTSZÁZ GYERMEK KARÁCSONYA!

A Szeretetcsomag elnevezésű városi akció keretében több mint kétszáz nehéz körülmények közt élő érdi gyermeknek tehetik szebbé a karácsonyát .

Azok, akik megtöltenek egy cipősdobozt új – illetve nem használt – játékkal, meséskönyvvel, írószerrel, csokoládéval.

Pulai Edina képviselő (Jobbik), a Szeretetcsomag akció kezdeményezője tudósítónknak elmondta: az akciót a Család- és Gyermekjóléti Központ, valamint önkéntesek és támogatók segítségével szervezik, és több helyszínen is várják majd a segítőkész lakosok által összeállított csomagokat.

Érd-alsónál, a bevásárlóközpont melletti Európa-sétányon álló faházban december 9-én, 10-én és 16-án 9 és 17 óra között, az Érd Arénában pedig december 9-16. között reggel 8-tól este 8-ig lehet leadni az ajándékdobozokat. A szervezők kérik az adományozókat, hogy a csomagokba ne kerüljön romlandó élelmiszer.
– Aki szívesen adományozna gyümölcsöt, kérjük, külön csomagolva adja át a gyűjtőhelyen – fűzte hozzá Pulai Edina.

A cipősdobozokat nem szükséges becsomagolni, az viszont segítséget jelent, ha az adományozó ráírja, hány éves és milyen nemű gyereket kíván megajándékozni.

A dobozokat a Család- és Gyermekjóléti Központ szállítja ki a rászoruló családoknak; mint Bereiné Petrik Mária intézményvezetőtől megtudtuk, már készül a megajándékozandók listája, ami várhatóan kétszáz-kétszázötven nevet tartalmaz majd. Természetesen a Családok Átmeneti Otthonában élő gyerekekre is gondolnak.

erdmost.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:23, szerda | Életmód

Nyolc sztárfellépő és negyven koncert az idei Paloznaki Jazzpikniken

Anastacia, a Brand New Heavies, Tony Hadley, a Morcheeba, az MF Robots, a Son Mieux, a Kraak & Smaak és Izo FitzRoy lesz a 12. Paloznaki Jazzpiknik sztárfellépője augusztus 1. és 3. között a Balaton-felvidéken.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.