Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. Október 24. 07:09, kedd | Helyi
Forrás: erdmost.hu

Különdíjas lett az érdi mézes-áfonyás kolbász (videó)

Különdíjas lett az érdi mézes-áfonyás kolbász (videó)

Mintegy ezer csapat részvételével lezajlott szombaton a nemzetközi kolbászkészítő verseny a 21. csabai Kolbászfesztiválon, amelyen díszvendég Érd, mézes-áfonyás kolbásza különdíjat érdemelt.

Az eredmény igazi csapatmunka, hiszen a polgármesteren kívül, az alpolgármesterek, a képviselők, a város jegyzője, de még a református lelkész keze munkája és szíve-lelke is benne volt az eredményben.

Érd a 21. Csabai Kolbászfesztivál vendégvárosa. A város három csapatot indított a versenyen, ifjúsági kategóriában az Érdi Ifjúsági Önkormányzat szállt harcba, a kolbászuk különdíjas lett. A nyugdíjas kategóriában az Idősügyi Tanács bár nem ért el eredményt, a csodájára jártak az elkészült malacságnak a vendégek. Szombaton a nemzetközi gyúróversenyen a városi csapat indult.

Az Érden élő Dr. Aradszki András energiaügyért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője régi békéscsabai családból származik, Békéscsaba szülötte, ezért azonnal igent mondtak a megtisztelő felkérésre, hogy Érd legyen e nagyhírű és népszerű esemény vendégvárosa.

A Csabai Kolbászfesztivál az összetartozásról, az értékek és tradíciók megőrzéséről és ápolásáról szól. A kolbászfesztiválon történő részvételre több száz érdinek biztosított lehetőséget Érd, hiszen minden nap buszok hozták és vitték az itt élőket Békéscsabára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.