Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2018. Október 01. 09:27, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Korszerű motorvonatokkal fejleszti szolgáltatását a MÁV-Start Kelet-Magyarországon

Korszerű motorvonatokkal fejleszti szolgáltatását a MÁV-Start Kelet-Magyarországon

Korszerű Desiro dízel motorvonatokkal fejleszti szolgáltatását a MÁV-START Kelet-Magyarországon, a motorvonatok hétfőtől közlekednek a Debrecen-Nagykereki és a Debrecen-Tiszafüred-Füzesabony vonalon

- közölte a MÁV-Start Zrt. hétfőn az MTI-vel. A közlemény szerint Debrecen elővárosi közlekedésének fejlesztésével a vasúttársaság a bérletes utasok megtartását szeretné elérni, valamint, hogy a korszerűbb járművek miatt egyre többen válasszák a vasúti közlekedést. A Desiro dízel motorvonatokon komfortosabb az utazás a turisztikai szempontból egyre népszerűbb Tisza-tóhoz és környékéhez is - tették hozzá.

A vasúttársaság arra számít, hogy a Debrecen-Nagykereki vonalon a motorvonatoknak köszönhetően nő az utasok elégedettsége.

A magyar vasúthálózaton 2003 óta használt, 220 férőhelyes (ebből 110 ülőhely) Desiro motorvonatok utastájékoztató rendszerrel, légkondicionált, részben alacsonypadlós, kerekesszékek és babakocsik fogadására, 4 kerékpár szállítására is alkalmas utasterekkel, valamint mozgáskorlátozottak által is könnyen használható mosdóval rendelkeznek - ismertette a MÁV-Start.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 12. 08:59, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 06:58, szombat | Belföld

Átadták a felújított Igmándi Erődöt Komáromban

Komárom talán soha nem fejlődött akkora léptekkel, mint napjainkban, ezt példázza a frissen felújított Igmándi Erőd átadása is, amiben fontos szerepe volt a kölcsönös tiszteletre alapuló magyar-szlovák együttműködésnek is

2024. Május 10. 12:09, péntek | Belföld

KSH: 3,7 százalékkal nőttek átlagosan a fogyasztói árak áprilisban, az egy évvel korábbi adatokhoz képest

Idén áprilisban a fogyasztói árak átlagosan 3,7 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).