Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Október 30. 09:05, hétfő | Helyi sport
Forrás: erdmost.hu

Kiütötte a Lokit az Érd!

Kiütötte a Lokit az Érd!

A 29–24-es végeredmény nem tükrözi a két csapat közti különbséget, hiszen a K&H női kézilabda liga hatodik fordulójában a DVSC-TVP már tizenkilenc perc után tízgólos hátrányban volt az ÉRD vendégeként.

Ha azt vesszük, az elmúlt három meccs közül ez tűnt a legtöbb izgalmat tartogatónak, de úgy tűnik, ez lett a legsimább, merthogy Szabó Edina lányai tizenkilenc perc alatt már tízzel, 13–3-ra vezettek, úgy, hogy a kapuban remeklő Janurik Kinga mellett a védekezés is egészen pompás volt – a hajdúsági együttes három találatából kettőt lerohanásból szerzett, a harmadik volt felállt fal ellen.

Tone Tiseljék minden bizonnyal több reménnyel érkeztek Érdre, de ez még annak ellenére is elszállt, hogy a szünetig valamelyest feljavult a játékuk, de az utazósebességre visszakapcsoló hazaiak ellen így sem sikerült csökkenteniük a hátrányt a vendégeknek.

A fordulás után pedig negyed órán keresztül stagnált a kilenc-tízgólos különbség. Aztán a játékrész derekán a tizenkét gólos érdi előnyt követően Szabó Edina az addig kevesebb lehetőséget kapókat is bevetette, így a kezdő sorával játszó DVSC ugyan már nem reménykedhetett a pontszerzésben, de sikerült kozmetikáznia az eredményen, így „csak” öt góllal kapott ki a rendkívül magabiztosan, fegyelmezetten és jó hozzáállással játszó érdiektől.

– Gratulálok az ÉRD-nek. Az elmúlt félévben keményen dolgoztunk azért, hogy közelebb kerüljük az ÉRD-hez, de most megint nagyon messze vagyunk tőlük, jobbak nálunk, megmutatták, milyen a modern kézilabda, amivel nem tudtunk mit kezdeni. Teljes erőbedobással játszottak az első félidőben, aztán cseréltek és közelebb tudtunk kerülni. Hasonló problémánk van, mint tavaly az ÉRD-nek volt, túl sok meccsünk van az EHF-Kupával együtt, ehhez kevés játékos, hiszen vannak sérültjeink és húsz nap alatt öt mérkőzést kell megvívnunk. Az ÉRD pedig megmutatta, hogyan kell játszanunk – mondta Tone Tiselj, a DVSC-TVP vezetőedzője.

– Köszönjük a gratulációt, én is gratulálok az EHF-Kupában való továbbjutáshoz és további sok sikert a következő körben. Saját csapatomnak is szeretnék gratulálni, hiszen a mérkőzés nagy részében remekül kézilabdáztak: fegyelmezetten, gyorsan, pontosan, ezért maximálisan elégedettek lehetünk. Sikerült azt a sebességet felvenni az első pillanattól kezdve, amire nekünk szükségünk volt. Játszottunk egy-két olyan mérkőzést, ahol nem kellett ennyire magas sebességgel játszani, de ez most sikerült. Az is látszott viszont, hogy ahogy egy kicsit kevésbé koncentrálnak az emberek, becsúsznak a hibák és az ellenfél javára szól, hogy azonnal ki tudta használni ezeket a hibákat és egy kedvező második félidőt tudtak produkálni. Nagyon örülök a győzelemnek és büszke vagyok a csapatra. Nagyon nehéz helyzet, amikor az ember szeretné játszatni a játékosait, de a válasz hiányzik, ezért egy kicsit elégedetlen vagyok, hiszen a csapat sokat dolgozott azért, hogy nagy arányú győzelmet arasson – mondta Szabó Edina, az ÉRD edzője.

– Az ÉRD nagyon jól kezdte a mérkőzést, mi pedig gyengén. A mutatott játékunk nem úgy sikerült, mint ahogy elterveztük. Annyinak tudok örülni, hogy a küzdőszellemünk az első félidőhöz képest jelentősen javult a második félidőre, így közelebb tudtunk jönni. Építkeznünk kell ezekből a hibákból, hiszen tényleg nagyon sok és nehéz mérkőzések várnak ránk, úgyhogy remélem, a sérültjeink mihamarabb visszatérnek és teljes erőbedobással tudunk nekivágni ennek – mondta Hársfalvi Júlia, a debreceniek szélsője.

– Boldog és büszke vagyok a csapatra. A mérkőzés elejétől kezdve lehetett érezni, hogy jó erőben vagyunk. A Debrecennel mindig kemény meccseket játszunk, de nagyon jól felkészültünk rájuk. Nem is tudok mit mondani, csak annyit, hogy büszke vagyok a csapatra – nyilatkozta Mireya González, az ÉRD átlövője.

Szabó Edináék legközelebb egy hét múlva, november 4-én, 18 órakor, a Dunaújvárosi KKA vendégeként lépnek pályára, míg a következő hazai mérkőzésre november 11-én kerül sor, amikor a francia Issy Parist fogadják az EHF-Kupa harmadik selejtezőkörének első mérkőzésén, a csoportkörbe jutásért.

K&H NŐI KÉZILABDA LIGA, 6. FORDULÓ
ÉRD–DVSC-TVP 29–24 (17–8)

ÉRD Aréna, 1350 néző. V: Mizsák, Schmidt

ÉRD: Janurik – KRPEZS-SLEZÁK 9 (3), M. González 3, A. Bulatovics 1, Kisfaludy 2, Klivinyi 4, C. Lassource 1. Csere: Foggea (kapus) SIGNATÉ 2, TÓTH G. 5 (2), Szabó L., Gávai, Kiss N. 2, Roberts, Bernát. Edző: Szabó Edina

DVSC-TVP: Horváth-Pásztor – Csáki 1 (1), Hajduch, Grigel 1, Sirián, Zamfirescu 3, Vantara-Kelemen 2. Csere: Lajtos (kapus), BORGES LIMA 6, Pálsdottir, PUNYKO 5, Tóvízi 1, Hársfalvi 5. Edző: Tone Tiselj

Az eredmény alakulása:
8. perc: 5–1. 19. p.: 13–3. 26. p.: 16–6. 38. p.: 21–11. 46. p.: 25–16. 52. p.: 28–19.

Kiállítások: 4, ill. 8 perc
Hétméteresek: 6/5, ill. 1/1

Címkék: kézilabda, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.