Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2014. Június 07. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Kassán koncertezik a legendás Bob Dylan

Kassán koncertezik a legendás Bob Dylan

Hamarosan induló európai turnéja részeként június 27-én Kassán a Steel Arenában ad koncertet a rockzene történetének egyik legfontosabb dalszerző-előadója, az amerikai Bob Dylan.

Bár Bob Dylan májusban ünnepelte 73. születésnapját, nem gondol a pihenésre, néhány hete egy új dalt, A Full Moon and Empty Arms című, csaknem hetven évvel ezelőtt írt ballada feldolgozását tette közzé weboldalán, amely egy hamarosan érkező stúdiólemez előfutára. Minden bizonnyal ez a szám is elhangzik a kassai koncerten - tájékoztatta a kassai koncertet szervező Vagaboond.com ügynökség az MTI-t.

A tervezett új album lehet Bob Dylan 36. nagylemeze, amely a 2012-es Tempest című albumot követi, a címe pedig a közzétett grafikák alapján Shadows In The Night lehet. A zenész június 16-án kezdi meg európai koncertkörútját az írországi Corkban. A Never Ending (Soha véget nem érő) című turné ugyan nem érinti Magyarországot, de a június 27-ei kassai fellépés a magyar rajongóknak is nagyon közel van.

A több mint fél évszázada a pályán lévő Bob Dylan egyike minden idők legnagyobb hatású dalszerzőinek, sokak szerint új értelmet adott a könnyűzenének. Pályafutása kezdetén egészen új hangot hozott a zenébe, ezzel megváltoztatta a rock and rollt. Valóságos himnuszokat alkotott, amelyeket generációk dúdolnak: ilyen a Blowin' In The Wind, a Masters of War, a Like A Rolling Stone, a Knockin' On Heaven's Door, a Mr. Tambourine Man, a Just Like A Woman, All Along The Watchtower, Hurricane, Make You Feel My Love, az I Shall Be Released vagy a Tangled Up In Blue.

Az évtizedek alatt szinte minden stílus felbukkant zenéjében: blues, folk, pop, dzsessz, szving, gospel és rockabilly elemek egyaránt felfedezhetők. Legnagyobb fegyvere mégis a szavakban rejlik. Összesen 11 Grammy-t, Golden Globe-ot, Academy Awardot kapott, beiktatták a rock and roll legmeghatározóbb személyei közé, vagyis bekerült a Rock and Roll Hall of Fame-be. Barack Obama amerikai elnök a történelem egyik legnagyobb amerikai zenészének nevezte és 2012-ben a legmagasabb, civileknek adható elismeréssel, az Elnöki Szabadságéremmel tüntette ki. Nemrég a Francia Becsületrendet is megkapta, a Rolling Stone magazin pedig az első helyre tette egyik szerzeményét minden idők 500 legnagyobb dalát tartalmazó listáján. A befutó a Like A Rolling Stone volt.

Bob Dylan 1988 óta szinte megállás nélkül turnézik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben