Városlista
2021. február 25, csütörtök - Géza

Hírek

2018. Február 04. 10:43, vasárnap | Helyi
Forrás: erdmost.hu

ITT A SZELEKTÍV HULLADÉKGYŰJTŐ JÁRAT ÜTEMTERVE

ITT A SZELEKTÍV HULLADÉKGYŰJTŐ JÁRAT ÜTEMTERVE

Az Érd és Térsége Hulladékkezelő Nonprofit Kft. elkészítette a 2018. évi szelektív járatok ütemtervét. Az időpontokat, utcaneveket tartalmazó részletes táblázatot itt olvashatja.

A szelektív kukák ürítése eltér a régi kukák heti gyakoriságú ürítésétől: előbbieket havi egy alkalommal ürítik idén is. A szolgáltató kéri, hogy a szelektív járat napján mindkét szelektív kukát (amennyiben van benne elszállítani való tartalom) rakják ki az ingatlan elé. Azokat egymástól független járat külön-külön üríti, ezért előfordulhat, hogy nem egyszerre érnek oda az autók az adott ingatlanhoz.

Javasolják, hogy a belekerülő papírt vagy műanyagot tömörítsék a lakók, hogy több férjen a gyűjtőedényekbe. A kiürült műanyag palackokat a kupak lecsavarása után laposra lehet taposni és így sokkal több elfér belőle ugyanazon a helyen.

Ha a kuka mégis megtelik, bárhol beszerezhető átlátszó műanyag zsákban helyezhetik ki a lakók a maradékot a szelektív kukák mellé. A külön gyűjtött papír és műanyag hulladékot korlátlan mennyiségben elszállítja a szolgáltató.

Az idei szelektív járatok ütemterve:

PDF:
Érd szelektív járat 2018

EXCEL:
Érd szelektív járat xls 2018

erdmost.hu

Ezek érdekelhetnek még

2021. Február 25. 17:08, csütörtök | Belföld

Tényleges életfogytiglani büntetést indítványoz az ügyészség az Iszlám Állam katonája ellen

Tényleges életfogytiglani büntetést indítványoz az elsőfokú ítélet elleni fellebbezésében az ügyészség Hassan F. szír férfi, az Iszlám Állam egykori katonája ellen - közölte a fellebbviteli főügyész csütörtökön.

2021. Február 25. 15:08, csütörtök | Külföld

Terjed a járvány a cseh kisiskolások között is

Egyre inkább terjed a koronavírus-járvány a csehországi tanulók körében is - közölte Ladislav Dusek, a cseh Egészségügyi Információk és Statisztikák Hivatalának (ÚZIS) igazgatója.

2021. Február 25. 14:04, csütörtök | Belföld

Emberkereskedelem és kényszermunka miatt fogtak el egy férfit

Több ember sérelmére elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 26 éves zámolyi férfival szemben a rendőrség,

2021. Február 25. 13:03, csütörtök | Életmód

Az északi-sarkvidéki jégveszteség miatt jóval nagyobb energiára van szükségük az állatoknak

Az északi-sarkvidéki jégveszteség miatt jóval nagyobb energiára van szükségük az ott élő állatoknak, például a jegesmedvéknek és narváloknak a helyváltoztatáshoz és táplálékszerzéshez - állapították meg amerikai kutatók.