Városlista
2021. február 25, csütörtök - Géza

Hírek

2018. Január 22. 13:34, hétfő | Helyi
Forrás: erdmost.hu

ILYEN AZ ÖNZETLEN SEGÍTSÉG!

ILYEN AZ ÖNZETLEN SEGÍTSÉG!

Egy érdi vállalkozó négyszáz adag csirkepörköltet főzött vasárnap a rászorulóknak.

Amit a Szociális Gondozó Központ szokásos vasárnapi ételosztásán kóstolhattak meg a nehéz helyzetben élők az Érdligeti játszótér mellett található húsboltnál.

Morzsik Attila főzi minden hétvégén az egyházak részére az egytálételeket, így szoros kapcsolatot ápol a Szociális Gondozó Központtal. A szakács végzettségű férfi húsboltot vezet Érden, s most 83 kiló csirkét ajánlott fel, amiből csirkepörköltet készített, de azt kérte, hogy ezúttal nála, vagyis az üzleténél szolgálhassa ki a vendégeket. A helyszínen a korábbi ételosztásokhoz hasonlóan körülbelül nyolcvanan étkeztek, és ezúttal is mintegy száznyolcvan adag ételt vittek házhoz a Szociális Gondozó Központ munkatársai.

A pörköltet tésztával kényelmes körülmények között lehetett elfogyasztani, a Szociális Gondozó gondoskodott padokról, sátorról, de meleg teáról is.

Az ebéden kívül ezúttal is lehetett meleg ruhaneműt is haza vinni és segítséget kérni az érdi szociális ágazat munkatársaitól.

Jövő héten újra lesz ételosztás, de akkor már a szokásos helyszínen, az Emma utcában.

erdmost.hu

Ezek érdekelhetnek még

2021. Február 25. 17:08, csütörtök | Belföld

Tényleges életfogytiglani büntetést indítványoz az ügyészség az Iszlám Állam katonája ellen

Tényleges életfogytiglani büntetést indítványoz az elsőfokú ítélet elleni fellebbezésében az ügyészség Hassan F. szír férfi, az Iszlám Állam egykori katonája ellen - közölte a fellebbviteli főügyész csütörtökön.

2021. Február 25. 15:08, csütörtök | Külföld

Terjed a járvány a cseh kisiskolások között is

Egyre inkább terjed a koronavírus-járvány a csehországi tanulók körében is - közölte Ladislav Dusek, a cseh Egészségügyi Információk és Statisztikák Hivatalának (ÚZIS) igazgatója.

2021. Február 25. 14:04, csütörtök | Belföld

Emberkereskedelem és kényszermunka miatt fogtak el egy férfit

Több ember sérelmére elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 26 éves zámolyi férfival szemben a rendőrség,

2021. Február 25. 13:03, csütörtök | Életmód

Az északi-sarkvidéki jégveszteség miatt jóval nagyobb energiára van szükségük az állatoknak

Az északi-sarkvidéki jégveszteség miatt jóval nagyobb energiára van szükségük az ott élő állatoknak, például a jegesmedvéknek és narváloknak a helyváltoztatáshoz és táplálékszerzéshez - állapították meg amerikai kutatók.