Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Augusztus 13. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: orientpress

Hatalmas árkülönbözet a lakótelepeken

Hatalmas árkülönbözet a lakótelepeken

Akár több mint a duplája is lehet egy panel négyzetméterára az ország különböző pontjain, és nem feltétlenül Budapest a drágább és vidék az olcsóbb. A Duna House hiánypótló elemzése megmutatja, hogy az egyes hazai lakótelepeken idén mennyiért keltek el a panellakások.

Nem feltétlenül Budapest a drágább és vidék az olcsóbb, mint ahogyan azt sokan gondolják. Vannak a fővárosnak olyan lakótelepei, amelyeket alacsonyabb áron vásároltak idén, mint mondjuk a nyugati országrészen. Sopronban például a fővárosi középmezőny áraival megegyező 171 ezer Ft/m2 áron vették idén a paneleket, de a Győri 155 ezres átlag is ver jó néhány budapesti lakótelepet.

Budapesten ugyanis van olyan lakótelep, ahol mindössze 119 ezer Forintot ért egy négyzetméter, ez pedig a Havanna volt. Pedig a több mint 6000 lakásos blokk már régen nem olyan, mint amikor rossz híre ment, sokat fejlődött az elmúlt 20 évben és a KÖKI megújulásával a közlekedés is könnyebbé vált. A Havanna ezzel az árkategóriával a vidéki középmezőny szintjével azonos, vagyis egyes városok ennél még olcsóbbak. Mindjárt három nagyobb város is becsúszott a 100 ezres m2 árszint alá, Tatabánya, Szolnok és a 94 ezerrel sereghajtó Miskolc. A miskolci Avas lakótelep az ország egyik legnagyobb blokkja, 10 és félezer lakásával Eger méretűnek mondható, vagyis itt lakik kb. a város egynegyede.

A Duna House elemzése szerint a budapesti (és ezzel az országos) ranglista élén a Pók utcai lakótelep áll, ahol egy négyzetméterért idén 222 ezer Forintot fizettek a vásárlók. A 200 ezres ársáv fölé csak Gazdagrét tudott még bekerülni, ahol 206 ezer Ft volt az átlag.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben