Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Február 22. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Gyémántrablás: Ferihegyen nem fordulhat elő hasonló eset

Gyémántrablás: Ferihegyen nem fordulhat elő hasonló eset

A gyémántpiacon nincs igazán hatása a keddi rablásnak. A 37 millió eurós zsákmány alacsony értéknek számít a Gazdasági Rádió által megkérdezett szakértő szerint, valószínűleg ékszer lesz belőle. Az eset több kérdést is felvet a brüsszeli repülőtér biztonságával kapcsolatban, ahol nap, mint nap az európai unió és a NATO kormányfői is utaznak. Hardy Mihály, a Budapest Airport szóvivője a Gazdasági Rádiónak elmondta: ilyen eset a budapesti reptéren nem fordulhatna elő, hiszen jelentős összeget költöttek a védelmi rendszer megerősítésére.

Fegyveresek kiraboltak egy gyémántot szállító teherautót a brüsszeli nemzetközi repülőtéren: zsákmányuk értéke szakértők szerint meghaladja a 37 millió eurót. Befektetésként a gyémánt tartja arányát, nem változik aránya egy ideje. Nagyon zárt és állandó piac. Jelenleg a legjelentősebb gyémánttőzsde a Tel-Aviv-i a világon, ott jegyzik a legnagyobb forgalmat is. Jelenleg a Tel-Aviv-i a legjelentősebb gyémánttőzsde, ott jegyzik a legnagyobb forgalmat.

Az eset több kérdést is felvet a brüsszeli repülőtér biztonságával kapcsolatban, ahol nap, mint nap az európai unió és a NATO kormányfői is utaznak.

Hardy Mihály, a Budapest Airport szóvivője a Gazdasági Rádiónak elmondta: bár Budapesten sajnos nincs ekkora gyémántfrogalom, de ilyen eset biztos nem fordulhatna elő, hiszen jelentős összeget költöttek a védelmi rendszer megerősítésére.

A belga államügyészség egy brüsszeli sajtótájékoztatón 'profiknak' nevezte a gyémántrablókat. Mint mondta, a géppisztollyal felfegyverzett elkövetők rendőrnek adták ki magukat és kékfényt használó limuzinokkal hajtottak be a repülőtér területére. 'Ez egy gondosan előkészített akció volt' - jelentette ki az ügyészség egyik szóvivője. Hozzátette: összesen 120 tasaknyi gyémántot loptak el. Mint mondta, a tetteseket gőzerővel körözik a hatóságok.

Az antwerpeni World Diamond Centre egyik szóvivője a francia hírügynökségnek elmondta, hogy a nyers és csiszolt gyémánt Antwerpenből származott, és Zürichbe szállították volna. A belga kikötőváros a világ nyersgyémánt-kereskedelmének első számú központja. A hivatalos eljárás szerint a gyémántok nemzetközi szállítása a brüsszeli repülőtéren keresztül az AWDC saját biztonsági szolgálatának tagjai felügyeletével történik, a repülőtérre való megérkezésig belga rendőrök kísérik őket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.