Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Október 25. 05:00, péntek | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Greenspan bízik Yellen-ben és a piaci raliban

Greenspan bízik Yellen-ben és a piaci raliban

Újra nyilatkozott az az ember, akinek a véleményére még mindig odafigyel egész Amerika és a fejlett üzleti világ. Alan Greenspan, a Fed korábbi elnöke rendkívül optimista véleményt fogalmazott meg a piacról.

Easy Money Alan, ahogy korábban becézték rendkívül laza monetáris politikája miatt, tovább emelkedő piacokra számít. Greenspan a Bloombergnek nyilatkozva méltatta a következő FED-elnököt is. Janet Yellen-ről azt mondta: 'Ő egy nagyon okos hölgy és azt gondolja, hogy mindenkit meg fog lepni, méghozzá jó értelemben véve'. Az első női FED elnök, jövő év elején veszi át a stafétabotot Ben Bernanke-től.

Janet Yellen-re és stábjára vár majd a feladat, hogy kivezesse a piacról az amerikai jegybank történek egyik legnagyobb monetáris lazítóprogramját. Hogy aztán erre mikor lesz lehetősége, az nagy kérdés. Ez nemcsak az amerikai gazdaság állapotától függ, hanem a politikusok józanságától is. Jövő év elején újra előjöhet ugyanis a költségvetési és az államadósság-plafon probléma.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).