Városlista
2024. március 2, szombat - Lujza

Hírek

2017. Szeptember 02. 14:51, szombat | Helyi
Forrás: erdioldal.hu

FröccsMaraton az ófalusi gáton

FröccsMaraton az ófalusi gáton

Tízszer kétszáz méteres bulifutásra invitálja az érdieket és a környéken élőket a Pincetulajdonosok Egyesülete szeptember 9-én az ófalusi gáton.

A Szüreti mulatság részeként délelőtt 10:30-tól hagyományos futóverseny is lesz, de igazán érdekesnek ígérkezik a 10×200 méteres hosszúlépés futás is, ahol a nevezőknek kétszáz méterenként kötelezően el kell fogyasztaniuk egy hosszúlépést.

  • Az ófalusi Pincetulajdonosok Egyesülete tizenegyedik alkalommal rendezi meg szeptember 9-én a Szüreti mulatságot a Mély utcai pincesoron. Az esemény szép hagyományokkal rendelkezik, hiszen amellett, hogy évről évre összehozza az érdieket, felelevenednek a régi szokások is a rendezvényen. Az érdi szüret hasonlóan a tavaszi Szőlővirág Ünnephez a családok felé nyit, hiszen ezúttal is lesz városnéző kisvonat, gyerekprogramok, állatsimogató, koncertek és az érdi gazdák most is kinyitják pincéiket, hogy bárki megkóstolhassa a kiváló érdi borokat.

Újdonság idén a délelőtti futóverseny, amelyre bárki benevezhet kortól, nemtől és edzettségi szinttől függetlenül, hiszen az 5 kilométeres gátkör célja ezúttal az együttlét és a sportolás közös öröme. Valamennyi résztvevő belépőt kap a rendezvényre, de a leggyorsabbak boros ajándékokkal is gazdagabbak lesznek.

Szüreti mulatságról lévén szó, a 18 év felettiek (nők és férfiak) benevezhetnek a 10×200 méteres hosszúlépés bulifutásra is, amelyet szintén a gáton rendeznek a szervezők. A verseny célja, hogy a futóknak a kihelyezett futópályán kétszáz méterenként kötelezően meg kell inniuk egy hosszúlépést (1 dl bor, 2 dl szódavíz). A leggyorsabban célba érkező és az összes italt elfogyasztó versenyző nyer, aki szintén ajándékcsomagot kap. A többi nevező a “sima” futáshoz hasonlóan belépőt kap a Szüreti mulatságra.

Nevezni a helyszínen 10:00-tól lehet, vagy pedig előzetesen az erdbor.szervezes@gmail.com e-mail címen lehet szeptember 8-án 12 óráig!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 02. 06:00, szombat | Belföld

Átlagosan 20 százalékkal emelkedik az egészségügyi szakdolgozók alapbére

Március 1-jétől átlagosan 20 százalékkal nő az egészségügyi szakdolgozók alapbére - jelentette be a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára pénteken Budapesten, újságírók előtt.

2024. Március 02. 06:00, szombat | Külföld

Ferenc pápa szerint a genderideológia a mai kor egyik legnagyobb veszélye

A mai kor egyik legnagyobb veszélye a genderideológia, amely megszünteti a különbségeket férfi és nő között - mondta Ferenc pápa a Vatikánban pénteken kezdődött nemzetközi antropológiai konferencia nyitóbeszédében.

2024. Március 02. 06:00, szombat | Bulvár

Szabadnapjukon mentettek meg egy embert a tűzoltók

2024. Március 01. 15:27, péntek | Életmód

Nébih: 21 csokoládéízű fehérjepor közül 20 termék nem felelt meg a jelölési előírásoknak

Nem felelt meg maradéktalanul a jelölési előírásoknak 21 csokoládéízű fehérjepor közül 20 termék, probléma akadt még többek között a fehérje-, aminosav- és édesítőszer-tartalommal, valamint a weboldalakon szereplő jelölésekkel i