Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Október 03. 09:35, kedd | Helyi
Forrás: erdmost.hu

Fodor Enikő lett a diákpolgármester

Fodor Enikő lett a diákpolgármester

Fodor Enikő, a Vörösmarty Mihály Gimnázium 11. osztályos tanulója nyerte az Ifjúsági Önkormányzati választást szeptember 29-én.

A most leköszönő testületben alpolgármesteri tisztséget betöltött lány 931 szavazatot kapott. A választásra jogosult diákok 90 százaléka adta le voksát a harmadik Ifjúsági Önkormányzati választáson.

A választás szeptember 29-én reggel 8 órakor kezdődött az érdi középiskolákban. A névjegyzéken összesen 1386 diák-választópolgár szerepelt, ebből a szavazásra jogosultak közül 1252 diák adta le szavazatát, ez az összes választó 90 százaléka.

Az iskolákban az eredményt szavazatszámláló bizottságok állapították meg. A leadott érvényes szavazatok számát jelöltenként beszorozták a szavazásra jogosultak létszámából képzett szorzószámmal.

A diák-polgármester jelöltek közül súlyozott számítás szerint Fodor Enikő (VMG) 931 szavazatot, Lepp Tamás Márk (Gárdonyi) 813 szavazatot, Tulipán Kincső (Kós) 885 szavazatot kapott. Ennek megfelelően a megválasztott diákpolgármester Fodor Enikő, az Érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium jelöltje, a diák-alpolgármesterek Tulipán Kincső, az ÉSZC Kós Károly Szakképző Iskola jelöltje és Lepp Tamás Márk, az Érdi Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnázium jelöltje lett.

Fodor Enikő azért jelentkezett újra a diák-polgármesteri tisztségre, mert úgy érzi, készen áll arra, hogy “egy szinttel feljebb lépjen”, szeretne a jelenleginél meghatározóbb szerepet betölteni a szervezetben. Az első Érdi Ifjúsági Önkormányzat a fejlesztésekre, a második a közösségi programokra helyezte a hangsúlyt. Enikő idei csapatával arra készül, hogy nagy családdá kovácsolja össze az érd diákságot.

A képviselő jelöltek közül a súlyozott szavazatok alapján a diák-képviselők a következők lettek:

  • Varga Bence (VMG) 1000 szavazat
  • Balázs Bence (VMG) 979 szavazat
  • Murgás Levente (VMG) 931 szavazat
  • Csóka Gyula (Kós) 907 szavazat
  • Csurgó Csenge (Kós) 839 szavazat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.