Városlista
2023. október 3, kedd - Helga

Hírek

2012. Január 04. 12:42, szerda | Belföld
Forrás: mno.hu/MTI

Ezernyi hering vetődött partra

Ezernyi hering vetődött partra

Ezernyi hering vetődött partra újévkor Norvégia északi partjainál.

A norvég tengerkutató intézet keddi közlése szerint a jelenségre egyelőre nem találtak magyarázatot. Mintegy húsz tonna elpusztult hering feküdt a parton, ilyen tömeges partra vetődést még nem tapasztaltak korábban.

Ole Kristian Berg, a Trondheimi Egyetem biológusa szerint lehetséges, hogy a heringeket más halak vagy tengeri emlősök kergették partra. Az is előfordulhat, hogy egy rendkívüli áramlat sodorta ki, vagy szokatlanul magas édesvíztömeg irritálta és pusztította el őket.

A szakértő szerint a következő dagállyal a legtöbb hering visszakerül a tengerbe. A környéken lakók viszont attól tartanak, hogy ha nem takarítják el hamarosan a tetemeket, az oszlás bűze feltartóztathatatlanul elterjed a környéken.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Október 03. 07:37, kedd | Belföld

Szijjártó: idén megdől a tavalyi beruházási, foglalkoztatottsági és exportrekord

Idén minden gazdasági nehézség ellenére megdől a tavaly született beruházási, foglalkoztatottsági és exportrekord Magyarországon, ez részben az autóipar szárnyalásának is köszönhető - közölte a miniszter.

2023. Október 03. 07:36, kedd | Belföld

Kijev levette az OTP Bankot a nemzetközi háborús szponzorok listájáról

Levette az OTP Bankot a nemzetközi háborút finanszírozó vállalatok listájáról az Ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség (NAZK) - jelentette be az ügynökség hétfőn a honlapján.

2023. Október 03. 07:34, kedd | Belföld

MÁV: csak szerdától kell átszállniuk a railjetutasoknak Bécsben

Újabb változást jelentett be az osztrák államvasutak: nem hétfőtől, csak szerdától kell átszállniuk a railjetutasoknak Bécsben - tájékoztatta a MÁV Zrt. hétfőn az MTI-t.

2023. Október 02. 14:34, hétfő | Belföld

A 7. legjobb foglalkoztatási adat a magyar az unióban

Így fest jelenleg a unkanélküliség az EU-tagállamokban.