Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Szeptember 10. 07:25, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress

Ercsiben építkezik a MOL

Ercsiben építkezik a MOL

Folyik a Mol százhalombattai finomítójához tartozó, Ercsiben lévő ingatlanon a három éve elhatározott erőmű-beruházás előkészítése – írja a Világgazdaság.

A létesítménynek 2014 májusától már élesben kell termelnie. A százhalombattai és a vele azonos paraméterű, a Mol pozsonyi finomítójába tervezett erőmű együtt 1,4 milliárd euróba kerül az eredeti kalkuláció szerint.

Már két hónapja tart a Mol és csehországi partnere, a CEZ magyarországi erőmű-beruházásának előkészítése. A kivitelező a Mol-CEZ European Power Hungary Kft. vegyes vállalat. A létesítmény Ercsi Kombinált Ciklusú Erőmű néven kapott engedélyt a Magyar Energia Hivataltól, mert a Mol százhalombattai finomítójához tartozó olyan ingatlanon fog felépülni, amely már a szomszédos Ercsihez tartozik. A lap információjához a Molnál annyit fűztek hozzá, hogy a „beruházás előkészítése az engedélykérelem beadása óta folyamatosan zajlik”. Az engedélykérelem szerint az előkészítésnek 2011. június 30-án kellett elindulnia. A 840-869 megawattos erőmű importból, illetve hazai termelésből származó földgázt használna fel. Két gázkazánból, egy gőzturbinából, három generátorból és három főtranszformátorból állna. Egy olyan alállomáson keresztül csatlakozik majd az országos hálózatra, amely a Mol százhalombattai telepén létesülne, de amely a rendszerirányító Mavir tulajdona lenne. Az üzembe helyezés 2013. harmadik és negyedik negyedévére várható, a kereskedelmi célú termelés pedig 2014. április 30-án indulna.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: mol

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni