Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Július 10. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Emmi: nemet mondott az ellenzék a tankötelezettség megkövetelésére

Emmi: nemet mondott az ellenzék a tankötelezettség megkövetelésére

A kormány sajnálatosnak tartja, hogy az MSZP, az LMP, a Jobbik és a független képviselők nem támogatták sem az iskolai hiányzások szigorúbbá tételét, sem azt, hogy a fogyatékos, pszichiátriai és szenvedélybeteg, valamint hajléktalan emberek nyitottabb, természetesebb, családiasabb életmódot alakítsanak ki a maguk számára - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az MTI-vel.

A tárca hétfői közleményében utal arra, hogy az ellenzéki pártok a parlament ülésén nemmel szavaztak az egyes szociális tárgyú és egyéb kapcsolódó törvények módosítására. Az Emmi szerint azzal, hogy az ellenzéki politikusok nemmel szavaztak a törvényre, nemet mondtak arra is, miszerint a tankötelezettség teljesítésének megkövetelése, megszegésének szankcionálása a közösség érdeke is.
Közölték, az iskoláztatási támogatást az állam az adófizetők pénzéből azért fizeti ki, hogy a szülő iskolába járassa gyermekét, az iskolai hiányzás pedig növeli annak a kockázatát, hogy a diákok az általános iskolát sem végzik el. Hozzátették: az állam ingyenesen biztosítja az oktatást, ezenfelül az iskolába járó gyermekek után iskoláztatási támogatást ad a szülőknek. A tárca felvetette: elvárhatja-e az iskoláztatási támogatást az, aki nem járatja iskolába a gyermekét? A tárca közleményében kitért arra is, hogy a fogyatékos személyek számára ápolást-gondozást nyújtó szociális intézményi férőhelyek kiváltásának stratégiájáról és végrehajtásával kapcsolatos kormányzati feladatokról szóló kormányhatározatot 2011 júliusában fogadta el a kormány, és feladatként írta elő, hogy 2012. június 30-ig ki kell dolgozni a támogatott lakhatás szakmai tartalmát, személyi és tárgyi feltételeit. Közölték, a támogatott lakhatás bevezetésével lehetővé válik, hogy az ellátottak a helyi lakossággal azonos életkörülmények és életfeltételek között éljenek, és részt vegyenek a helyi társadalom életében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk