Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2015. Augusztus 02. 06:00, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Emmi: minden hallgató a választott karon fejezheti be tanulmányait

Emmi: minden hallgató a választott karon fejezheti be tanulmányait

Azok a hallgatók, akiket a felsőoktatási intézmények átalakítása érint, változatlan feltételek mellett, de adott esetben egy másik intézményben fejezhetik be tanulmányaikat.

Közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) felsőoktatásért felelős államtitkársága szombaton az MTI-vel.
Közleményükben emlékeztetnek arra, hogy a felsőoktatásért felelős államtitkárság augusztus végén dönt a felsőoktatási intézmények átalakításáról, figyelembe véve az érintett intézmények javaslatait.

Augusztus végén döntenek az intézményi átalakítások időpontjáról is - írják.

Hangsúlyozzák: azok a hallgatók, akiket az intézmények átalakítása érint - jelenlegi hallgatók, illetve a 2015/2016-os tanévben beiratkozók - változatlan feltételek mellett, de adott esetben egy másik intézményben fejezhetik be tanulmányaikat, szerezhetik meg diplomájukat, a jogelőd intézmény nevének feltüntetésével.

A közleményben kitérnek arra is, hogy a hallgatók tanulmányait az átalakítás nem korlátozza, a változtatás célja a versenyképesebb tudás biztosítása, az oktatás minőségének növelése és a képzés színvonalának javítása.

A pótfelvételi előtt álló hallgatók döntését az átalakítási terveknek nem kell befolyásolniuk, tekintettel arra, hogy minden meghirdetett képzésen a tanulmányok befejezése az eredeti szakmai-tartalmi feltételekkel biztosított - olvasható a kommünikében.

Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár csütörtökön jelentette be, hogy jelentős átalakításokat terveznek a felsőoktatási intézmények struktúrájában, működésében: ismét lenne például állatorvosi egyetem és önállósodna a soproni erdőmérnöki kar is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;