Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Február 12. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Elúszhat a magánnyugdíj

Elúszhat a magánnyugdíj

Húszmilliárddal gazdagíthatják a költségvetést a hamarosan megszűnő OTP Magánnyugdíjpénztár ügyfelei, ha nemtörődömségből vagy feledékenységből nem lépnek át egy másik pénztárba. Akik az utolsó pillanatban eszmélnek, s pénzüket továbbra sem kívánják az államra bízni, azok még a héten jelezhetik átlépési szándékukat – tehát már csak néhány napjuk maradt új kasszát keresni - írja a Népszabadság.

A pénztár decemberi küldöttközgyűlésén a kassza végelszámolásáról döntöttek, az ezzel kapcsolatos tudnivalókról, teendőkről a tagok január közepén kaptak levelet. Az értesítés kézhezvételétől számítva az ügyfeleknek harminc napjuk volt arra, hogy átlépjenek egy másik pénztárba, aki nem lép időben, vagy már nem akar magán-nyugdíjpénztári tag lenni, az automatikusan visszakerül a tisztán állami rend szerbe.

Az OTP tájékoztatása szerint tavaly, a küldöttközgyűlést követően 315-en mentek el másik pénztárhoz, s vitték magukkal összesen 1,3 milliárd forint megtakarításuk. Idén január végéig további 1658 tag lépett át, közülük 1297-en még 2012-ben kezdeményezték a távozást, s utóbbiakkal összefüggésben az OTP mintegy ötmilliárd forintot már átutalt az átvevő pénztárakba. A fennmaradó 361 ügyfél is átlépett, ám mivel távozásukat idén, a végelszámolás januári elindulása után jelentették be, az ő egyenlegüket – a vonatkozó törvényi rendelkezés szerint – a tervek szerint a decemberben záruló végelszámolás végén utalja majd át a pénztár, amely addig ugyanúgy kezeli a megtakarításokat, mint eddig.

Mivel az átjelentkezés határideje nem járt le, és a hírek szerint jó néhányan csak az utolsó napokban eszméltek, a végső egyenleget még nem lehet megvonni, ám az már most jól látszik, hogy a döntő többség, akár szándékosan, akár feledékenységből vagy nemtörődömségből, vissza fog lépni az állami nyugdíjrendszerbe.

Tavaly szeptember végi adatai szerint az OTP Magánnyugdíjpénztár 13 531 tagjának összesen 32 milliárd forint megtakarítását kezelte. Január végéig tehát az ügyfelek mind össze 14 százaléka döntött úgy, hogy átigazol egy másik kasszához, és a tapasztalatok alapján nem is várható, hogy ez az arány számottevően változott volna az utolsó két hétben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk